Svet
19 ogledov

Za las ušla smrti v puščavi

puščava Dixie National Forest Shutterstock
Američanka Victoria Grover je za las ušla smrti v puščavi na jugu ameriške zvezne države Utah, kjer je zaradi zloma noge obtičala štiri dni. Nizke nočne temperature bi bile zanjo skoraj usodne.

"Najbolj me je skrbela podhladitev – da bi me ta ubila," je 59-letna Groverjeva povedala novinarjem v bolnišnici, kjer se zdravi zaradi podhladitve. Dodaja, da jo je pomanjkanje hrane in vode še najmanj skrbelo, saj kot pravi, je veliko ljudi na svetu prisiljenih brez hrane in vode preživeti več tednov.

Groverjeva se je odločila, da bo po 40 letih spet prehodila 10 kilometrov dolgo pot po nacionalnem parku Dixie National Forest. Takrat je namreč tukaj opravila tečaj preživetja. A ko si je med potjo zlomila nogo, se je nekajurni izlet sprevrgel v štiridnevnega in v puščavi je morala preživeti tri dolge in zelo mrzle noči, poroča MSNBC.

"Ni me bilo strah, vse dokler nisem začela zmrzovati," je dejala, "saj sem si mislila, 'Če me ne bodo kmalu našli, bom umrla zaradi podhladitve'."

Da je z 59-letnico nekaj narobe, so najprej posumili v eni izmed tamkajšnjih postojank, ko se tam zvečer ni pojavila. Oskrbnik je nato poklical policijo in začela se je iskalna akcija. Žensko so uspeli najti šele po dveh dneh.

In kaj vse je razmišljala medtem, ko se je lahko ob eni stopinji pod ničlo pokrila samo s pončem? Poleg molitev je tudi "sanjala o pomarančah, ki so moje najljubše sadje".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.