Svet
7757 ogledov

Zadnja novica: Streljanje na paradi zmagovalcev Super Bowla

super bowl streljanje kansas city chiefs
1/9
Profimedia
Policija je dve osebi priprla, ljudje s prizorišča bežijo, tiste, ki še niso odšli, pa pozivajo, naj to storijo čim prej.

Kot je na omrežju X sporočila tamkajšnja policija, so streli zadeli več ljudi, poročajo tuje tiskovne agencije. Za zdaj ni jasno, ali gre za ranjene ali smrtne žrtve, v povezavi s streljanjem pa so prijeli dva oborožena človeka.

Le nekaj trenutkov po tistem, ko so igralci zmagovite ekipe ameriškega nogometa, Kansas City Chiefs, nagovorili zbrano množico, so v bližini postaje Union Station, kjer so nagovori potekali, zaslišali strele.

"Vsi v bližini morajo nemudoma zapustiti območje, da bodo olajšali pomoč žrtvam streljanja," je policija zapisala na omrežju X. Kot so dodali, so po dogodku prijeli in priprli dve oboroženi osebi.

V mestu so pričakovali okoli milijon navijačev moštva Kansas City Chiefs. Za primerjavo - mesto ima dobrega pol milijona prebivalcev.

Za varnost je bilo sicer poskrbljeno, na visokih zgradbah so bili denimo nameščeni tudi ostrostrelci. Za varovanje dogodka pa so namenili okoli milijon ameriških dolarjev, poroča CNN.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.