Svet
1468 ogledov

Zaradi maske zavrela kri, končalo se je tragično

Nemška policija Profimedias
20-letni prodajalec je kupca prosil, da si nadane masko. Ta je povsem izgubil živce.

Nemčija je v šoku zaradi tragedije, do katere je prišlo na bencinski črpalki v Idar-Obersteinu. 20-letni študent, ki je občasno pomagal na črpalki, je bil v soboto zvečer ubit, potem ko je kupca opozoril na uporabo zaščitne maske. 

Policija je že prijela storilca, gre za 49-letnega moškega, ki se brani z besedami, da je "le želel zaščititi svoje pravice". Kaznivo dejanje je priznal in pri tem povedal, da so ga k temu navedli trenutni ukrepi zoper širjenje novega koronavirusa, ki ga "težko obremenjujejo". 

Po prvem opozorilu 20-letnega prodajalca, da naj uporabi masko, se je moški odpravil iz prodajalne, odšel domov in se vrnil z masko, ki jo je nato pri blagajni snel. Ko ga je študent ponovno opozoril, naj si jo nadene, ga je ustrelil. Kot je še sporočila policija, moški ni imel dovoljenja za uporabo orožja. 

Primer je dvignil mnogo prahu v državi, oglašajo se tudi številni politiki. Kanclerska kandidatka Zelenih Annalena Baerbock je pri tem opozorila, da gre le za logične posledice radikalizacije tistih gibanj, ki negirajo obstoj virusa in zavračajo spoštovanje ukrepov zoper širjenje okužb.     

bolnišnica covid-19 pandemija epidemija virus ZDA Slovenija Zadnji podatki: Tako so se zasukale številke

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar _lolekbolek
    _lolekbolek 20:32 21.september 2021.

    To so posledice psihiranja in stalnega strašenja ljudi. Veliko je takšnih tempiranih "bomb", ampak vlade in "stroke" očitno živijo v svojih lagodnih mehurčkih.