Svet
54 ogledov

Zavpil "Allahu Akbar" in zabodel 21-letnico

policija avstralija queensland Profimedias
Avstralsko mesto Townsville je ovito v črnino. Devetindvajsetletni Francoz je zabodel 21-letno Britanko, za življenje enega človeka se še borijo.

Tragedija se je zgodila nekaj po 23. uri v hostlu v Townsvillu, v avstralski zvezni deželi Queensland. Policija je potrdila, da je 29-letni francoski državljan z nožem zabodel 21-letno Britanko in ranil 30-letnega Britanca, ki je v kritičnem stanju. Poškodovan je tudi 46-letni domačin. Napad je videlo okoli 30 ljudi. 

Napadalec naj bi ob napadu zavpil "Allahu Akbar". "Prvi podakti nakazujejo, da je napadalec izrekel besede, ki bi jih lahko razumeli kot ekstremistične. Domnevno naj bi osumljenec med napadom in ob aretaciji uporabil besedno zvezo "Allahu Akbar". Policija preverja vse možne motive za napad in ali je bil napadalec pod vplivom drog ali je imel psihične težave," so sporočili policisti iz Queenslanda.

Žrtev je 21-letna Mia Ayliffe-Chung. V Avstraliji je zadnjih šest mesecev delala kot natakarica v klubih. Zadnjih deset dni naj bi stanovala v Townsvillu, kjer je opravljala sezonsko delo kot obiralka sadja, da bi tako podaljšala vizo za bivanje v Avstraliji.

Napadalec naj bi v Avstralijo prišel marca letos. Kaj točno je počel v Avstraliji, še poskušajo ugotoviti. Policija ga v tem času ni obravnavala. Kot je dejal predstavnik policije iz Queenslanda, gre za osamljeno kriminalno vedenje, ki ni povezano z raso ali vero. Dogodek obravnavajo kot umor in ne teroristično dejanje. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 15
  • Ferluci 11:06 26.avgust 2016.

    Seveda. Psihične težave so vzrok, kaj pa drugega. Posledice takšnih dejanj pa niso kaznive, torej s takšnimi dejanji lahko nadaljujejo. Normalnemu človeku nikakor ne more biti jasno, zakaj toliko opravičevanj in naklonjenosti takšnim osebkom.

  • janez 18:06 24.avgust 2016.

    Nedolgo nazaj so te imeli za najhujšega ... , če si namesto besede begunec uporabil besedo migrant.

  • a04fcc1478065fdf1a95135fefb1e4e18500f9f6 16:40 24.avgust 2016.

    Jap, ali pa so podplačani, da morijo, zato da se dela čim večji strah med ljudmi, kateri bodo potem večinsko za ukinjanje vseh mogočih splošnih svoboščin.