Svet
23 ogledov

Žrtvovali več kot tono težkega pujsa

Klavnica Shutterstock
V enem od templjev na Tajvanu so v skladu s tradicijo žrtvovali najtežjega pujsa, kar so ga našli. Tehtal je več kot tono.

V skladu s tradicijo so najprej organizirali tekmovanje za najtežjega pujsa, na katerem so stehtali devet nadpovprečno težkih živali. Ko so izbrali "zmagovalca", so ga obredno zaklali. Verjamejo namreč, da večji kot je pujs, več bo sreče za njegovega lastnika. Na obredu v templju v mestu Xinbei se je zbralo okoli 100.000 ljudi.

Tradicija naj bi izvirala izpred 200 let, ko so vaščani žrtvovali pujse in meso razdelili sosedom. Danes se je to sprevrglo v prisilno krmljenje in vzrejo ogromnih živali, ki ne morejo več niti stati na lastnih parkljih.

Zagovorniki pravic živali takšnim obredom nasprotujejo. "To je treba absolutno ustaviti," je povedal direktor tajvanske organizacije za zaščito okolja in živali Chen Yu-min. Prireditelji tega tekmovanja, ki poteka enkrat letno, se branijo, da javnost to rada gleda. "Veliko število obiskovalcev kaže, da ljudi ni mogoče ločiti od njihove tradicije," je dejal eden od predstavnikov templja Li Kai-jui.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.