Šport
80 ogledov

Svojci žrtev bodo tožili policijo

Arsenal Wigan Athletic pokal FA polfinale Liverpool šal sedeži EPA
Dva dni po sodniški razsodbi v primeru nogometne tragedije na Hillsboroughu so se svojci žrtev odločili, da bodo tožili policijo.

Policistom iz enot South Yorkshire in West Midlands očitajo zlorabo položaja, saj je policija po tragediji leta 1989, umrlo je 96 ljudi, za krivce razglasila navijače, danes sporočajo mediji na Otoku.

everton liverpool tragedija hillsborough | Avtor: Reuters Reuters
Svojci so tudi mnenja, da je policija razsipavala z javnimi sredstvi, saj je za pravnike v primeru Hillsborough porabila kar okrog 24 milijonov evrov. "Obstajajo dokazi za sistematično prikrivanje dogodkov in poskusa, da se nedolžne obdolži za katastrofo na stadionu," so sporočili iz odvetniške pisarne Saunders Law. V pisarni trdijo, da je policija širila laži, ponarejala dokaze in celo ustrahovala priče. V torek pa je sodišče potrdilo, da za katastrofo na stadionu niso bili krivi navijači, ampak policija.

Pri Saunders Law izpostavljajo, da v ospredju tožbe niso odškodnine. "Sploh ne gre za denar, ampak za resnico," še pravijo pri odvetniški pisarni, ki zastopa več sto strank v postopku.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.