Šport
9 ogledov

Romunom že druga enajstmetrovka

Haris Seferović
1/15
EPA
V drugem kolu skupine A sta se najprej pomerili Švica in Romunija, dvoboj se je končal brez zmagovalca.

Švicarji bi lahko tako kot proti Albaniji povedli že v prvih minutah dvoboja. Izjemno priložnost je imel Haris Seferović. Napadalec se je v kazenskem prostoru lepo otresel branilca, meril v dolgi kot, a za las zgrešil vrata. Isti igralec je bil nevaren tudi v 16. minuti, a je takrat njegov strel zaustavil vratar Ciprian Tătărușanu.

Nato pa je sledila druga enajstmetrovka na tem evropskem prvenstvu, druga za Romunijo. Stephan Lichtsteiner je v kazenskem prostoru za dres vlekel Alexandruja Chipciuja, Bogdan Stancu pa je postal prvi nogometaš, ki je še drugič v Franciji zatresel tekmečevo mrežo.

Sledila je nova dobra obramba Tătărușanuja, ki je tokrat zaustavil Fabiana Schära, na drugi strani pa je bil v 25. minuti premalo natančen Chipciu. Brez zadetka se je končal tudi strel Cristiana Săpunaruja, ki bi že lahko potopil švicarsko barko. Po prostem strelu je prišel do žoge v kazenskem prostoru, z ugodnega položaja pa je nato zadel le zunanji del vratnice.

V 33. minuti je Ricardo Rodriguez s prostega strela meril v vratarjev kot, Tătărușanu je bil znova na pravem mestu. Šest minut kasneje je Lichtsteiner na desni strani še ujel žogo in poslal podajo v sredino kazenskega prostora, pritekel je Blerim Dzemaili, a z desetih metrov neoviran žogo poslal po narovni strani vratnice. V prvem polčasu so imeli Švicarji žogo v posesti 63 odstotkov časa.

Romuni so podjetneje odprli drugi del, najprej je Ovidiu Hoban zgrešil cilj, v 53. minuti pa je ostro podajo Gabriela Torjeja pred golom izbijal Johan Djourou, žoga pa je poletela tik mimo švicarskih vrat. Se je pa kmalu zatem zatresla mreža na drugi strani zelenice, Švicarji so znova zadeli po kotu. Žoga je ob skoku Djourouja srečno prišla do Admirja Mehmedija, ta pa jo je z močnim volejem neubranljivo poslal za hrbet romunskega vratarja.

V 68. minuti je bil z glavo nevaren mladi Švicar Breel Embolo, v naslednji minuti pa se je moral izkazati še vratar Yann Sommer, ki ga je z velike razdalje s prostega strela preizkusil Torje. Na obeh straneh se je nato zvrstilo nekaj polpriložnosti, ki pa so se praviloma končale s slabimi streli. Aktivnejši so bili Švicarji, vendar do konca dvoboja niso več ogrozili Tătărușanuja.

Euro 2016, skupina A, 2. kolo:

Romunija : Švica  1:1 (1:0)
Stancu 18./11-m; Mehmedi 57.

Lestvica:
1. Francija         2 2 0 0 4:1  6
2. Švica             2 1 1 0 2:1  4
3. Romunija       2 0 1 1 2:3  1
4. Albanija         2 0 0 2 0:3  0
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.