Avto
88 ogledov

Čudežne tabletke za nižjo porabo goriva

Tabletka Print screen
V Bosni in Hercegovini voznikom ponujajo čudežne tabletke, ki naj bi znižale porabo goriva. Strokovnjaki opozarja, da gre za "metanje denarja skozi okno."

Tabletke za bolj gospodarno porabo goriva so priljubljen aditiv, h kateremu se zatekajo vozniki iz BiH v času velike finančne krize.

Prodajalci tabletk obljubljajo velik prihranek pri gorivu, od sedem do 30 odstotkov, zmanjševali pa naj bi tudi izpust škodljivih trdih delcev v ozračje in podaljševali življenjsko dobo in moč pogonskega motorja, pišejo pri hrvaškem Večernjem listu.

Gre za kapsulo, ki se jo vstavi v posodo za gorivo avtomobila, kjer se razgradi v manjše delce. Pri hrvaškem časniku so se obrnili na pooblaščene serviserje, ki niso imeli pozitivnega mnenja o tovrstnih tabletah.

Serviserji jih ne priporočajo

"Nismo dobili nikakršnih priporočil, da bi bile kapsule učinkovite, zato jih voznikom ne priporočamo," so za Večernji list povedali na enem od pooblaščenih servisov vozil in dodali, da so dandanes na trgu najrazličnejši proizvodi, ki obljubljajo marsikaj. To še ne pomeni, da so uporabni ali učinkoviti, ampak pomenijo prej metanje denarja stran.

S hitrim preverjanjem po spletu smo na priljubljeni hrvaški strani za oglase hitro odkrili prodajalca, ki ponuja "čudežne tabletke" za znižanje porabe goriva in še marsičesa drugega. Škatlica 10 tabletk stane okoli 13,5 evra. Ena tabletka naj bi bila dovolj za polno posodo za gorivo prostornine od 45 do 85 litrov. V oglasu piše: "golf V GTI letnik 2008 s to tableto prede kakor tiger in porabi toliko kot miš."

Komentarjev 2
  • allstarr111 21:44 31.maj 2015.

    Cuker v tank zagotovi trajno porabo 0 lit na 100 km

  • Andrej Kovačič 13:46 31.maj 2015.

    zanima me kje je avtor članka dobil številko 30%, v oglasu je ni videt.....