Šport
56 ogledov

Tajfun po dveh podaljških do 1:1

Rogaška, Damjan Novaković Katarina Ponjavić
Košarkarji iz Šentjurja so v finalu državnega prvenstva prišli do prve zmage. Na drugi tekmi so po dodatnih desetih minutah ugnali Rogaško.

V izjemno izenačeni tekmi so imeli gostje v prvem podaljšku že lepo prednost, a so jo zapravili. V drugem podaljšku so bili nato bolj učinkoviti gostitelji, ki so slavili z 88:81 (17:13, 34:26, 54:46, 67:67, 74:74). Tretja tekma bo na sporedu v torek ob 17. uri v Rogaški Slatini, četrta v četrtek znova v Šentjurju, če bo potrebna peta, pa bo ta v nedeljo, 31. maja.

Čeprav v finalu ni na papirju največjih slovenskih ekip, pa gledalci spremljajo atraktivno igro, predvsem pa izenačen in napet boj za vsako žogo. V Šentjurju smo sicer prvič v zgodovini slovenskih prvenstev v finalu spremljali dva podaljška.

Tajfun je v prvem vstal od mrtvih, saj je dve minuti in pol pred koncem po trojki Sandija Čebularja zaostajal za sedem točk (67:74). Še dobro minuto pred koncem je bilo pet točk prednosti za Rogaško, nakar je sledil edini koš na tekmi Ceole Clarka, nato pa dvanajst sekund pred zaključkom še neverjetna trojka Djordjeja Lelića. Petindvajsetletni branilec je žogo z več kot sedmih metrov in obkrožen z dvema nasprotnima igralcema zalučal v visokem loku proti košu, ta pa je od table padla skozi obroč. Rogaška v drugem podaljšku ni prebolela šoka. Domačini so hitro prišli do prednosti in jo spretno zadržali vse do konca.

Izjemno partijo je odigral Dragiša Drobnjak, ki je ob zmagi zbral 31 točk. Za dve točki je metal 11:13, trojke 2:6, imel pa je še pet skokov, štiri podaje in dve ukradeni žogi. Skupaj z Lelićem (15 točk) in Emirjem Zimićem (15 točk, 13 skokov) je tako izničil novo dobro predstavo Čebularja, ki je zbral 27 točk (8 skokov).

 "Vsa čast mojim fantom. Trije igrajo poškodovani, a mislim, da se tega na igrišču ni videlo. Odigrali smo 50 minut tekme, bili vmes že v izgubljenem položaju, a se vrnili. Karakter, ki ga kažemo že celotno sezono, se nam je še enkrat vrnil. Po dveh tekmah je vidno in dokončno jasno, da med ekipama ni skrivnosti," je po tekmi dejal trener domačih Dejan Mihevc.

"Poraz lahko strnemo v končnico prvega podaljška, ko je Lelić zadel noro trojko, mi pa smo nato še izgubili žogo. Izgubiti tekmo na takšen način je najslabši možen scenarij, a četudi bi zmagali in povedli z 2:0, ne bi bilo še nič odločenega. Sedaj se je potrebno pobrati in se regenerirati. To je košarka, to je šport. Čestitke domačinom za zmago, tekma je bila znova spektakel. Videli bomo, kdo bo imel na prihodnjih tekmah več energije," pa je razmišljal prvi mož na klopi Rogaške Damjan Novaković.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.