Avto
56 ogledov

Takšen je afriški športni avto

Avto Youtube/Seye Latyr
Nima denarja, da bi si kupil športni avto, pa si je naredil svojega iz delov na odpadu. Navdiha polna zgodba Afričana.

Baila Ndiaye živi v Senegalu, eni najrevnejših afriških držav. Avto je tam velikanska dobrina, na voljo le nekaterim. A Ndiaye ni obupal temveč je uporabil svoje roke in domišljijo, da je na odpadih zbral dele različnih odsluženih vozil in jih  povezal v novo celoto. Med drugim je motor vzel kar iz nekega BMW motocikla.

In najboljši del pri vsem skupaj? Avto dela, pa še zelo zabaven je. Preverite v videu!

Senegalec, ki si je moral lastne igrače sestavljati že kot otrok, ima sedaj še ambicioznejši cilj - sestaviti želi lahko letalo z razponom kril 13 metrov. Izpita za pilota sicer ne bo naredil, saj si noče otežiti življenja z birokracijo. "Tudi avta nisem registriral, pa mi vseeno pustijo, da ga vozim," pravi 53-letnik.

"Želim dokazati, da si lahko naredimo, kar si želimo zgolj iz stvari, ki so nam na voljo," je njegovo izjavo povzel Togalatest.com. Razmišlja tudi o serijski izdelavi nizkocenovnega avtomobila, ki bi si ga lahko privoščili tudi revni sodržavljani. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.