Šport
15 ogledov

United vražje dober

Sergio Agüero
1/12
EPA
V četrtem kolu Premier League je prenovljeni Manchester United prišel do visoke zmage nad QPR. Z novo zmago je na vrhu lestvice ostal Chelsea, Liverpool je izgubil, remizirala pa sta Arsenal in City.

Manchester United je na peti tekmi pod vodstvom Louisa van Gaala prišel do prve zmage, pred dvobojem s QPR je namreč po enkrat izgubil v prvenstvu in ligaškem pokalu, dvakrat pa je v Premier League zabeležil remi. A po precej zapravljenih milijonih so tokrat prvič pred navijači na Old Traffordu od prve minute zaigrali Ángel Di María, ki je dres rdečih vragov sicer nosil že na prejšnji gostujoči tekmi, ter Marcos Rojo in Daley Blind, v zaključku tekme pa je v igro vstopil še Radamel Falcao.

Gostitelji so v prvem polčasu trikrat sprožili proti golu Londončanov, prav vsakič pa se je mreža tudi zatresla. United je prevladoval na zelenici, a si prave priložnosti ni uspel pripraviti do 24. minute, ko je Di María s prostega strela poslal ostro žogo v kazenski prostor. Te se ni nihče dotaknil, a je vseeno končala za hrbtom Roberta Greena. V 32. minuti si je povsem nezaposleni David De Gea privoščil izlet iz svojega gola, vendar njegove napake ni izkoristil Matt Phillips. Strel slednjega je zaustavil Jonny Evans. Štiri minute kasneje je po izjemnem prodoru Di Maria zaposlil Wayna Rooneyja, po bloku obrambe pa se je žoga odbila do Anderja Herrere, ki je zadel za 2:0.

United je nadaljeval z napadi, pred koncem prvega polčasa pa je z roba kazenskega prostora svoj 175. gol v Premier League zabil Rooney. Ta se je tako na tretjem mestu najboljših strelcev izenačil z legendo Arsenala Thierryjem Henryjem, ki je za ta dosežek sicer potreboval precej tekem manj, pred njim pa sta zdaj le še Andy Cole (187) in Alan Shearer (260).

Drugi polčas se je nato začel s priložnostjo za Londončane, a je De Gea zaustavil strel Nika Kranjčarja. Nato so znova pobudo prevzeli domačini, po novi podaji Di Marie, ta je sicer najverjetneje streljal na gol, je žoga v kazenskem prostoru prišla do Juana Mate, ki je z bližine zadel za 4:0. V 67. minuti je prav Španca zamenjal Falcao. Do konca tekme je Robin van Persie zadel še prečko, Green je zaustavil nevarna strela Falcaa in Adnana Januzaja, slednji pa je bil tudi nekoliko sebičen, ko je ob koncu dvoboja še enkrat poskušal premagati nekdanjega angleškega reprezentančnega čuvaja mreže.

Remi na sobotnem derbiju

Pri gostih je v prvi enajsterici prvič zaigral Frank Lampard, pri topničarjih pa Danny Welbeck, ki se je londonskemu klubu pridružil zadnji dan prestopnega roka. Mladi napadalec, ki je med tednom dosegel dva zadetka za izbrano vrsto Anglije proti Švici, je bil na pragu sanjskega debija, a je v 12. minuti žoga po njegovem strelu zadela le vratnico.

Manchester City je bil v prvi polovici prvega polčasa nadigran, vendar je vseeno prišel do vodstva. Jesus Navas je na levem boku dobil že izgubljeno žogo, jo popeljal v kazenski prostor Arsenala in z natančno podajo našel Sergia Agüero, ki je zadel za 0:1.Gostitelji so v prvem polčasu večkrat sprožili proti golu gostov, a Joa Harta resneje niso ogrozili.

Alexis Sanchez | Avtor: EPA EPA
Aktualni prvaki so tudi v drugem delu igre dokaj mirno ohranjali vodstvo. A le do 63. minute, ko sta Jack Wilshere in Aaron Ramsey izmenjala dvojno podajo, angleški vezist se je nato otresel še Gaela Clichyja in žogo preko Harta poslal v mrežo za 1:1. Clichy je le nekaj minut pred izenačujočim zadetkom imel lepo priložnost za povišanje vodstva gostov. Topničarji so po Wilsherjevem zadetku odločno krenili po zmago, v 74. minuti pa so povedli. Obramba Cityja je iz kazenskega prostora izbila nevaren predložek, vendar je do žoge prišel Wilshere in jo z glavo znova poslal pred gostujoča vrata. Alexis Sanchez se je izognil prepovedanemu položaju in z volejem zadel za 2:1. Kasneje je imel lepo priložnost tudi Ramsey, ki pa je slabo zadel žogo po novi podaji Wilshira.

Arsenalove nogometaše je nato nekoliko presekala hujša poškodba Mathieuja Debuchyja, ki so ga morali z nosili odnesti z igrišča. City je pritisnil, po kotu pa je z glavo zadel Martin Demichelis. Njegov strel bi na golovi črti najverjetneje z glavo zaustavil Mathieu Flamini, vendar je vratar Wojciech Szczesny posredoval pred njim, žoga pa se je nato od vratnice odbila v gol.

V zadnjih minutah tekme so bili bližje vsem trem točkam gostje. Aleksandar Kolarov je z močnim strelom zadel desno vratnico domačega gola, po dvoboju Laurenta Koscielnyja in Edina Džeka se je zatresla še leva vratnica, Szczesny pa je nato še s fantastično obrambo preprečil zadetek Džeku. V zadnji minuti je nevarno akcijo Arsenala v zadnjem hipu preprečil kapetan Cityja Vincent Kompany.

Costa za Chelseajev popolni izkupiček

V 4. kolu sta se pomerila tudi Chelsea in Swansea City, ki sta v prejšnjih treh kolih osvojila maksimalnih devet točk. Dvoboj na Stamford Bridgu so presenetljivo bolje odprli nogometaši iz Walesa. Ti so povedli po avtogolu Johna Terryja, ki je pred golom poskušal preprečiti nevarno podajo na drugo vratnico, a je žogo poslal za hrbet svojega vratarja. Swansea je odlično igral do 30. minute prvega dela, nato pa povsem poniknil. Chelsea je uprizoril pravi stampedo proti gostujočemu golu, premoč modrih pa je ob koncu polčasa po podaji iz kota potrdil Diego Costa.

Diego Costa | Avtor: EPA EPA
Španski reprezentant je blestel tudi v drugem delu igre. Po lepem prodoru Cesca Fabregasa je ostal sam na šestih metrih od gola in žogo poslal pod prečko Lukasza Fabianskega. Na drugi strani je imel nato lepo priložnost za izenačenje Francoz Bafétimbi Gomis, ki se je iz oči v oči znašel pred Thibautom Courtoisom, a je žogo poslal mimo vrat. Kasneje je Costa še enkrat lepo vtekel pred gol gostov, po podaji Ramiresa pa mu ni bilo težko doseči še tretji gol. Costa je tako zabil že svoj sedmi gol za novi klub, po Pavlu Pogrebnjaku, Micku Quinnu, Agüeru in Jürgenu Klinsmannu pa je postal šele peti igralec, ki je kot novinec potreboval pet ali manj tekem za pet zadetkov.

Brazilec s španskim potnim listom je bil nato zamenjan. V igro je vstopil francoski reprezentant Loïc Rémy, ki je nato v svojem prvem nastopu za klub le še potrdil zmago Chelseaja. Zadetek Jonja Shelvyja z roba kazenskega prostora je bil slaba uteha za Valižane. 

Tottenham popustil v zadnjem delu

Od konkurentov za visoka mesta je najprej nekoliko spodrsnilo Tottenhamu. Ta je na gostovanju pri Sunderlandu dolgo vodil z 2:1, Londončani pa so zamudili še nekaj priložnosti za povečanje vodstva. Neučinkovitost je bila kaznovana ob zaključku tekme. Po nepotrebnem prekršku, ki ga je nad Jordijem Gomezom zakrivil Etienne Capoue, je Gomez poslal nevarno podajo v kazenski prostor, Vlad Chiriches je žogo odbil, a je ta zadela njegovega soigralca Harryja Kana in končala v mreži Spursov. Kasneje bi lahko črne mačke celo zmagale, a je lepo priložnost zapravil Will Buckley.

Za tremi točkami lahko žalujejo tudi pri Burnleyju. Ta je imel na gostovanju pri Crystal Palacu v zadnjih minutah dvoboja na voljo enajstmetrovko, a je vratar Julian Speroni zaustavil strel Scotta Arfielda. Še eno prepričljivo predstavo pa je pripravil Southampton. Proti Newcastlu se je dvakrat med strelce vpisal novinec v ekipi Graziano Pellè.

Liverpool tokrat neprepoznaven

V slabo voljo pa so tokrat svoje navijače spravili nogometaši Liverpoola, ki so na domači zelenici z 0:1 klonili proti Aston Villi. Gostje iz Birminghama so povedli že v uvodnih minutah tekme, ko se je v kazenskem prostoru najbolje znašel Gabriel Agbonlahor. Izbranci Brendana Rodgersa, ta tokrat ni mogel računati na poškodovanega Daniela Sturridga, ki jo je skupil za časa sodelovanja v reprezentančni akciji. Prvič je za Redse sicer igral Adam Lallana, navijačem na Anfieldu pa se je na prvi domači tekmi predstavil tudi Mario Balotelli. Gostitelji so bili večino tekme sicer nenevarni, v zadnjem delu dvoboja je Philippe Coutinho zadel vratnico. Aston Villa je vzdržala vse nalete in zasluženo prišla do treh točk.

Premier League, 4. kolo:

Arsenal : Manchester City  2:2 (0:1)
Wilshere 63., Sanchez 74.; Agüero 28., Demichelis 83.

Chelsea : Swansea  4:2 (1:1)
Costa 45., 56., 67., Remy 81.; Terry 11./ag., Shelvey 86. 

Crystal Palace : Burnley  0:0

Southampton : Newcastle  4:0 (2:0)
Pellè 6., 19., Cork 54., Schneiderlin 90.

Stoke City : Leicester  0:1 (0:0)
Ulloa 64.

Sunderland : Tottenham  2:2 (1:1)
Johnson 4., Kane 82./ag.; Chadli 2., Eriksen 48.

WBA : Everton  0:2 (0:1)
Lukaku 2., Mirallas 66.

Liverpool : Aston Villa  0:1 (0:1)
Agbonlahor 9.

Manchester United : QPR  4:0 (3:0)
Di Maria 24., Herrera 36., Rooney 44., Mata 58. 

Ponedeljek:
Hull City - West Ham

Lestvica:
1. Chelsea  12
2. Aston Villa  10
3. Swansea City  9
4. Southampton 7
5. Manchester City 7
6. Tottenham  7
7. Arsenal 6
8. Liverpool  6
9. Manchester United 5
10. Everton  5
11. Leicester  5
12. Hull City  4 (-1)
13. Stoke City 4
14. Sunderland  3 
15. West Ham  3 (-1)
16. QPR  3
17. Crystal Palace  2
18. Burnley  2
19. WBA  2
20. Newcastle  2

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.