Šport
21 ogledov

Tekma s političnim pridihom

Cvijanović gol NK Maribor Olimpija Ljubljana večni derbi Pokal Slovenije Hervis Nino Verdnik
Nogometaši Maribora danes ob 20.30 gostijo izraelskega prvaka Maccabi. Na kocki je nadaljevanje evropske poti, stavnice pa rahlo prednost za preboj v 4. predkrog dajejo moštvu iz Tel Aviva.

Izraelskega prvaka s klopi vodi Španec Oscar García, v moštvu imata pomembno vlogo tudi njegova rojaka Juan Pablo in Carlos García. Za Maccabi Tel Aviv igrajo še po en nogometaš iz Srbije, Švedske in Konga, okostje ekipe pa sestavlja kar osem izraelskih reprezentantov. Kapetan ekipe je defenzivni vezist Sheran Yeini, za kreacijo je odgovoren Eran Zahavi, ljubiteljem nogometa pa je znano tudi ime napadalca Tala Ben Haima. Vlogo športnega direktorja v klubu opravlja sin slovitega očeta - Jordi Cruyff.

V drugem predkrogu je imel Maccabi precej lažje delo od vijoličastih. Če so Štajerci šele v Ljudskem vrtu zlomili odpor žilavega prvaka BiH Zrinjskega, so imeli Izraelci proti andorski Santa Colomi le intenzivnejši trening. Prvo tekmo v ciprski Larnaci so dobili z 2:0, povratno v Andori pa z 1:0. Proti slabšemu nasprotniku so do izraza prišle vse odlike "kladiv", ki stavijo na veliko posest žoge in napadalno igro po tleh s številnimi globinskimi podajami. Moštvo v zadnjem času ni doživelo bistvenih kadrovskih sprememb. 

Podpora Palestincem

Vojno stanje v Gazi je tudi tokrat poseglo na športno področje. Tudi tokrat bo Maccabi povratno tekmo namreč moral igrati izven domovine zaradi varnostnih razlogov: še enkrat bodo "domačini" v Larnaci.

Danes je v Mariboru na Maistrovem trgu ob 18.30 napovedan tudi protestni shod v podporo Gazi in Palestincem. Po oceni policije gre za "tekmo srednjega tveganja". Ljudski vrt bo tudi tokrat lepo zapolnjen, čeprav je nekaj vstopnic za ogled srečanja še na voljo. 

Letos želijo več

Mariborčanom zmaga v dvoboju z Maccabijem prinaša veliko. V primeru uvrstitve v 4. predkrog bi bili na pragu raja - skupinskega dela Lige prvakov. Tudi v primeru poraza v naslednji fazi tekmovanja bi serijski slovenski prvaki še četrtič zapored prišli do skupinskega dela Evropske lige.

Toda varovanci Anteja Šimundže si letos želijo več, kar je na novinarski konferenci ob mariborskem strategu zatrdil tudi branilec Marko Šuler. Slednji je že igral tudi v Izraelu in je prepričan, da bo Maccabi danes podcenjeval svojega nasprotnika.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.