Šport
10 ogledov

Teniška zveza žogico vrača Đokoviću

novak đoković nadal nalbandian massu EPA
Mednarodna teniška zveza (ITF) se je odzvala na izjave Novaka Đokovića, ki je dejal, da nima zaupanja do svetovne antidopinške agencije (Wada).

Srb Novak Đoković in Švicar Roger Federer sta bila v zadnjem času najbolj glasna kritika svetovne antidopinške agencije (Wada), ki njune obtožbe označuje za ''neupravičeno.''

Federer je Wado obtožil, da je njen dopinški program brez pravega nadzora, medtem ko je Đoković dejal, do do Wade nima nobenega zaupanja. Srbski tenisač se je v razpravo o dopingu vmešal po tem, ko je Wada njegovega rojaka Viktorja Troickija kaznovala z večmesečno prepovedjo nastopanja, ker po obračunu v Monte Carlu ni želel dati krvnega vzorca.

Đoković: Nimam zaupanja

''To ni slaba novica le zanj, ampak še en dokaz, da Wadin sitem ne deluje. Ne zaupam jim več. Ne zaupam v njihovo početje. ATP je zveza profesionalnih tenisačev in ničesar ne bo storila za Viktorja. Sam je v tem,'' je bil oster Đoković. Srba je kmalu zatem obiskala antidopinška komisija in ga zadrževala približno štiri ure in pol. Maščevanje? Morda.

roger federer | Avtor: Reuters Reuters
Stuart Miller, predsednik antidopinškega programa ITF, je Đokovićeve in Federerjeve obtožbe označil za neupravičene. ''Mislim, da tenis s svojimi programi opravlja dobro delo in nedavno smo imeli dva odmevna primera - Marin Čilić in Viktor Troicki. Ne pozabimo, da sta se oba primera končala s kaznovanjem omenjenih tenisačev. To je dokaz, da je program uspešen, zato ne verjamem, da je takšna kritika upravičena. Naš program vključuje testiranja med turnirji in v prostem času tako s krvnimi vzorci kot vzorci urina,'' je povedal Miller.

Ob tem se mnogi sprašujejo, v kolikšni meri gre za naključje, da sta bila za dopinška grešnika ožigosana dva tenisača s področja nekdanje Jugoslavije, medtem ko se zdi, da največji zvezdniki nikoli na padejo na dopinškem testu.

Najboljši primer bi bil upokojeni ameriški tenisač Andre Agassi, ki je po koncu kariere v svoji avtobiografiji priznal, da so leta 1997 v njegovem vzorcu našli sledi metamfetamina, a jo je s pomočjo lažnega pisma odnesel brez posledic.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.