Šport
46 ogledov

"To je bila težka odločitev"

steven gerrard EPA
Steven Gerrard se je odločil za zaključek reprezentančne kariere. Na zadnjem svetovnem prvenstvu je z Anglijo izpadel že po skupinskem delu.

Steven Gerrard je v reprezentančnem dresu odigral 114 tekem in je tretji na lestvici nogometašev z največ nastopi za Anglijo. Več sta jih zbrala le vratar Peter Shilton (125) in David Beckham (115). "Užival sem v vsakem trenutku, ko sem zastopal svojo državo. To je žalosten dan zame," je ob napovedi slovesa dejal 34-letni vezist Liverpoola, ki je 38-krat nastopil tudi kot kapetan izbrane vrste. Prvič je za Anglijo zaigral leta 2000 ob zmagi nad Ukrajino z 2:0, zadnjič pa ob remiju brez zadetkov proti Kostariki na pravkar končanem svetovnem prvenstvu. Dosegel je 21 zadetkov.

"To je bila zelo težka odločite, o tem sem razmišljal že kar nekaj časa. Nisem je sprejel le zaradi svetovnega prvenstva. Nasvet sem iskal pri bližnjih, pri nogometaših s katerimi sem nazadnje igral v reprezentanci in pri tistih, ki so bili v izbrani vrsti že prej. To je bila ena izmed najtežjih odločitev po 18. letu, ko sem postal profesionalni nogometaš," je še povedal Gerrard in dodal: "Od svojega telesa ne morem več zahtevati, da igra tako klubske kot reprezentančne tekme. K odločitvi so v veliki meri pripomogla moja leta."

Po slovesu kapetana se je oglasil tudi selektor Roy Hodgson: "Čeprav sem razočaran, Stevena popolnoma razumem. Upoštevajoč to, kaj vse je naredil za to reprezentanco, ne smem imeti nobenih pripomb."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.