Avto
19 ogledov

Novi twingi okupirali Novo mesto

Twingo
1/2
A. L.
V novomeškem Revozu slovenski javnosti predstavili novega twinga.

Njegova proizvodnja je stekla v začetku maja, v začetku poletja so jo organizirali v dveh izmenah in jo začeli dvigovati na predvidenih 600 vozil na dan. Renault je novega twinga prvič predstavil na spomladanskem avtomobilskem salonu v Ženevi.

Pri izdelavi novega twinga je udeleženo precej slovenskega znanja, približno 30 odstotkov vgrajenih delov pa je izdelanih v Sloveniji. Po podatkih družbe Renault Nissan Slovenija bo novi twingo, ki na trg prihaja sedem let po svojem zadnjem predhodniku, na voljo v dveh motornih različicah in s tremi paketi opreme.

Direktor Revoza Patrice Haettel je ob ženevski premieri novega twinga povedal, da je to za tovarno velika priložnost in izziv. Sicer pa v tej novomeški tovarni upajo, da bodo s proizvodnjo novega twinga zvišali letošnjo proizvodnjo s sedanjih blizu 100.000 na skoraj 120.000 vozil.

V to številko je vključena proizvodnja novega twinga, dosedanjega modela twinga in clia, pa tudi modela smart, za katerega začetek proizvodnje še vedno ni javno znan.

Twingo prinesel nove zaposlitve

Po Revozovih podatkih je nova linija del investicijskega projekta Edison, v okviru katerega je poleg twinga predvidena tudi proizvodnja vozil Daimlerjeve znamke Smart. Projekt je skupno vreden 450 milijonov evrov, slovenska država pa je predvidela skupaj 22,5 milijona evrov subvencij, ki jih bodo v Revozu v prihodnjih letih prejemali na podlagi predloženih dokazil.

V Revozu so že pred začetkom serijske proizvodnje novega modela twinga napovedali, da bodo do konca leta v proizvodnji zaposlili 70 delavcev za nedoločen čas in približno 200 delavcev za določen čas. Po njihovih zadnjih podatkih so glavni del zaposlovanja končali.

Poslej bodo pokrivali le še morebitne odhode, novi delavci pa so v začetku zaposleni preko agencij. V nadaljevanju jih bodo najmanj 70 zaposlili neposredno v Revozu, sicer pa imajo tam sedaj približno 2400 zaposlenih, so navedli.

Komentarjev 1
  • d 17:30 09.september 2014.

    Lejga Fiat ... aja to je Twingo ...