Avto
33 ogledov

To je strupeni RS3 sportback

Audi RS3 sportback
1/8
Audi
Novi audi RS3 sportback opremljen z novo generacijo 2,5-litrskega TFSI turbo petvaljnika z mesta do 100 km/h pospeši v 4,3 sekunde. Najvišja hitrost je elektronsko omejena na 250 km/h, ob doplačilu pa zmore 280 km/h.

Audi je razkril "strupeni" RS3 sportback. Poganja ga izboljšani in še zmogljivejši turbo petvaljni motor, ki zmore dodatnih 19 kilovatov moči (26 KM), tako, da je zdaj najvišja moč 270 kilovatov (362 KM) in 465 Nm navora, kar je 15 Nm več kot prej. S tem je še močnejši od tekmeca mercedes A45 AMG.

Quattro za suvereno šviganje po spolzkih ovnikih

Moč se na vsa štiri kolesa prenaša s pomočjo sedemstopenjskega S tronic samodejnega menjalnika, ki je bil v prid hitrejšega prestavljanja prav tako podvržen izboljšavam. Sistem štirikolesnega pogona quattro razpolaga z vektorskim razporejanjem navora med kolesi, kar pomeni še natančnejšo vodljivost pri vožnji skozi ovinke tudi na spolzki podlagi.

Sedi se nizko, izgled je strupen

Zahvaljujoč športnemu podvozju se sedi 25 milimetrov nižje, sistem audi magnetic ride omogoča dodatne nastavite lastnosti podvozja. Maso so znižali za 55 kilogramov, dobil je nova, 19-palčna aluminijasta platišča, športni aero body kit, športni izpušni sistem, močnejše zavore (opcijsko so na voljo keramične zavore), v prid večjega občutka športnosti je prilagojena potovalna kabina s športnimi sedeži oblečenimi v nappa usnje, volan z ravnim zgornjim delom, športne pedalke ...

Po tovarniških podatkih je povprečna poraba 8,1 litra na 100 prevoženih kilometrov. Emisije CO2 so 189 gramov na kilometer.

Komentarjev 1
  • 4krogci 13:56 14.december 2014.

    To je en K od Audija! Kje ste pa v Audiju še vidli prečno postavljen motor?? In iz tega izhaja da nima quattrota ampak VW-jev 4motion!! Isto je TT in a1! Audi se začne z a4 naprej drugo je samo ...prikaži več golf v lepši preobleki!!