Magazin > VIP
197 ogledov

To so Slovenke, ki si želijo krone

Liza Rijavec
1/14
Samo Mervar
Zmagovalka Miss Universe Slovenije bo odpotovala na svetovni izbor v ZDA.

Miss Universe je eden najprestižnejših lepotnih izborov na svetu. Pohvali se lahko s kar 63-letno tradicijo. Od leta 1996 je izbor v lasti Donalda Trumpa in televizijske hiše NBC. Dekle, ki zmaga na izboru za Miss Universe, eno leto živi v New Yorku in poleg tega, da se pojavlja na prestižnih dogodkih in rdečih preprogah, sodeluje s številnimi dobrodelnimi organizacijami, zlasti tistimi, ki se ukvarjajo s preprečevanjem širjenja virusa HIV in pomoč tistim, ki trpijo zaradi aidsa, z različnimi društvi in organizacijami, ki pomagajo ženskam obolelim za rakom dojk ali rakom materničnega vratu, nekatere od njih so postale tudi ambasadorke dobre volje pri Združenih narodih.

Finalni izbor je ena najbolj gledanih oddaj na svetu. Glede na statistične podatke, si izbor vsako leto ogleda več kot milijarda ljudi. Prenaša ga več kot 180 različnih TV-postaj.

Letošnji izbor lepote Miss Universe Slovenije, katerega lastnik licence je Vladimir Kraljevič, se bo zgodil 19. oktobra 2014 v dvorani Grand Hotela Union, ko bo aktualna Miss Universe Slovenije 2013, Sara Savnik, predala krono svoji naslednici. Posnetek izbora bo prenašal Pop Brio, 21. oktobra ob 20. uri. Voditeljica izbora bo Kaly Kolonič, ki je izbor za Miss Universe Slovenije vodila že lansko leto. Izbor bo popestril Samuel Lucas in skupina Čuki, ki bodo premierno, tik pred izdajo novega albuma, predstavili nov single Bam, Bam, Bam. Prireditve se bo udeležilo tudi večje število eminentnih gostov iz tujine, med drugim bo Slovenijo s svojo prisotnostjo počastil italijanski oblikovalec in kralj imperija obutve Gimmi Baldinini.

Kaj bo dobila zmagovalka?

Letošnja zmagovalka Miss Universe Slovenije bo kot glavno nagrado dobila štipendijo v vrednosti 20.000 evrov za 4-letni študiji na prestižni zagrebški fakulteti za ekonomijo in management (ZŠEM). Če zmagovalka Miss Universe Slovenije že študira  se lahko na ZŠEM po zaključku svojega študija vpiše v program MBA in s tem pridobi še eno diplomo. Zmagovalka pa dobi tudi možnost, da nekaj semestrov opravi v tujini, na univerzah, ki so partnerji ZŠEM-a.

Kdo se je lahko prijavil na izbor?

Na izbor so se lahko prijavila le dekleta, ki so stare med 18 let in 27 let in še nikoli niso bila poročena. Imeti morajo slovensko državljanstvo in stalno prebivališče v Sloveniji. Punce ne smejo imeti otrok ali biti noseče. 

Na izbor lahko vplivati tudi vi. Jutri se bo namreč začel uradni izbor za Miss fotogeničnosti, in sicer na uradni Facebook strani Miss Universe Slovenije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.