Slovenija > Črna kronika
14 ogledov

Tovornjak prebil ograjo

Nesreča na štajerski avtocesti.
1/6
R. V.
Zimske razmere na cestah voznikom spet povzročajo preglavice. Tokrat je najhuje na štajerski avtocesti, kjer med Dramljami in priključkom Celje-vzhod promet ovira tovorno vozilo, ki je zapeljalo čez varovalno ograjo.

V prometni nesreči so udeležena še tri osebna vozila. Voznik tovornjaka z romunskimi registrskimi tablicami, ki je vozil proti Mariboru, je namreč zapeljal čez varovalno ograjo sredi avtoceste in obtičal na prehitevalnem pasu avtoceste proti Ljubljani, so za zurnal24.si povedali na Policijski upravi (PU) Celje.

V tovorno vozilo sta se nato zaleteli še dve vozili. V nesreči nihče ni bil huje poškodovan, je pa zato nastal daljši zastoj. Na PU Celje priporočajo predvsem tistim voznikom, ki se peljejo proti Ljubljani, da naj avtocesto zapustijo pri izvozu za Tepanje.

Nastaja daljši zastoj

Med Dramljami in priključkom Celje - vzhod sta tako v obe smeri zaprta prehitevalna pasova, zato na Prometno-informacijskem centru (PIC) priporočajo previdno vožnjo zaradi možnosti naleta;

zastoj v smeri Ljubljane je od cestninske postaje Tepanje, v smeri Maribora (4 kilometre); zaradi varnosti občasno zapirajo predora Pletovarje in Golo Rebro v smeri Ljubljane; vozniki lahko uporabijo vzporedno regionalno cesto  Sl. Konjice - Celje.

Že dopoldne več nesreč

To pa ni edina nesreča na štajerski avtocesti. Že dopoldne se je nesreča zgodila tudi med Framom in počivališčem Polskava v smeri Ljubljane.

Med predorom Podmilj in Blagovico, prav tako v smeri Ljubljane, pa je bil zaradi nesreče zaprt prehitevalni pas. Takrat je nastal večkilometrski zastoj.

KAKO SO BILE TOKRAT USPEŠNE ZIMSKE SLUŽBE? Več v povezavi.

Komentarjev 6
  • raviotar 22:47 08.februar 2012.

    In cesta je ponovno odprta..po debelih 24-tih urah. So zgleda cel nov pas potegnil vmes.

  • timslum 14:47 07.februar 2012.

    Ceste so zimskim razmeram primerno prevozne.Z ustrezno zimsko opremo in trezno glavo gre brez problemov.Tisim, ki pa pričakujejo sredi zime ob sneženju poletne razmere pa ne more pomagati nobena zimska služba, ampak le Vojnik ali npr. Polje (v ...prikaži več Lj).Glede (predvsem) tujih voznikov tovornjakov pa je stanje katastrofalno.Ne razumem zakaj policisti oz. bolje tisti zgoraj, ki odločajo, ne naredijo akcije polnjenja proračuna na njihov račun.

  • graff 13:41 07.februar 2012.

    ponavljam že včeraj zapisano:To kar se dogaja na ,,štajerki,, je že preseglo mejo razuma in znosnosti. V Policiji ni denarja za vozni park in zaposlene, s čemer bi ojačali prisotnosti policistov na tej nevarni AC, kjer režim vožnje določajo ...prikaži več predvsem tuji vozniki težkih tovornih vozil, niso pa izjeme tudi domači. Klasika je prehitevanje šleparjev, ki si med tem nagajajo tako, da prehitevani doda plin, tako da ga prehitevajoči ne more varno prehiteti niti po večih kilometrih, zaradi česar nastajajo kolone, živčni vozniki itn. Zakaj ne uvedejo enakega prometnega režima, da šleparji lahko prehitevajo samo, kadar so trije vozni pasovi, kot v Italiji, vse podprto z visokimi kaznimi. Kje pa, DARS, nima časa za to, oni štejejo zgolj denarce za plače svojih zaposlenih, ki so daleč nad državnim pvprečjem. Direktorica ima dvakrat višjo plačo od predsednika države, pa kaj zato. Na ministrstvu za promet, že dolgo ni ustreznega sosogovrnika za to problematiko, le kam so se poskrili, morda pa K