Šport > Nogomet
38 ogledov

Jutri o priporu za nogometaša

Kapun Olimpija Ljubljana Luka Koper Prva liga prvenstvo Črnigoj SPS/nkolimpija.si
Nekdanji kapetan Luke Koper Ivica Guberac se je zglasil na sodišču.

Nogometaš Ivica Guberac je danes stopil pred preiskovalno sodnico v zvezi s preiskavo organiziranega kriminala na Obali. Njegova odvetnica Monika Mavsar je pojasnila, da je tožilstvo za Guberca predlagalo odreditev pripora, a se je sodnica strinjala, da ta ni utemeljen in zadevo predala v odločanje senatu, ki bi odločitev lahko sprejel že v torek.

V začetku oktobra je policija v dveh različnih, a povezanih preiskavah razbila dve organizirani kriminalni združbi. Združba z območja Izole se je ukvarjala predvsem s preprodajo prepovedanih drog, pa tudi s prodajo orožja in tihotapljenjem nezakonitih prebežnikov. Med osumljenimi se je tedaj znašel tudi nekdanji kapetan koprskega nogometnega kluba Ivica Guberac, ki si nogometni kruh sicer službi v Rusiji.

Policisti so oktobra v sklopu preiskave opravili tudi hišno preiskavo pri Gubercu in po poročanju Primorskih novic tako v stanovanju kot v kleti našli drogo. Kot je že tedaj za časnik pojasnila njegova zagovornica, je sistemski ključ, ki odpira tako njegovo stanovanje kot garažo in klet, imel tudi njegov prijatelj iz otroštva, ki je prav tako osumljen v tej preiskavi.

Danes je Guberac stopil pred preiskovalno sodnico. Kot je za STA pojasnila Mavsarjeva, je Guberac podal svoj zagovor ter odgovarjal tako na vprašanja sodnice kot tudi tožilstva in svojih zagovornikov. Pri tem je povedal vse, kar je o zadevi vedel, ter pojasnil, da s tem nima ničesar, je dodala odvetnica.

Tožilstvo je zoper njega sicer predlagalo odreditev pripora iz razloga ponovitvene nevarnosti, vendar se je sodnica strinjala z navedbami obrambe, da pripor ni utemeljen, ter zadevo predala v odločanje senatu. Odločitev senata glede morebitne odreditve pripora pa bi bila lahko znana že v torek, je še ocenila Mavsarjeva, ki zaenkrat ni mogla podati več podrobnosti o sami preiskavi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.