Šport
23 ogledov

Trenerji so ga posvarili pred tem

el shehaby or sasson EPA
Egiptovski judoist Islam El Shehaby je moral predčasno zapustiti Rio de Janeiro. Izraelec Or Sasson je potezo nasprotnika potihoma pričakoval.

Egiptovskega judoista Islama El Shehabyja so z olimpijskih iger poslali domov, ker se po izgubljenem dvoboju ni želel rokovati s svojim nasprotnikom, Izraelcem Or Sassonom.

Mednarodni olimpijski komite (Mok) je 34-letnika ostro okaral po njegovem petkovem izgubljenem dvoboju. Shehaby se po tekmi ni želel niti prikloniti niti se rokovati s Sassonom, kot je to sicer v navadi med nasprotnikoma v judu.

MOK je ocenil, da je bilo njegovo ravnanje "v nasprotju s prijateljskim duhom, ki jih zajemajo olimpijske vrednote".

Dejanje El Shehabyja je ostro obsodil tudi egiptovski olimpijski komite in Shehabyja poslal domov, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Izraelec je kasneje razkril, da so ga trenerji posvarili pred tem, čeprav se z Egipčanom na tatamiju še nista pomerila. ''Vedel sem, da bo to naredil. Ne morem govoriti o tem. To je njegova odločitev,'' je povedal Sasson.

Čeprav je spoštovanje nasprotnika ena od prvih veščin, ki jih je pridobil pri judu, pa je Izraelec zatrdil, da ga dogodek ni vrgel s tira. ''Name ni imelo vpliva, ker sem profesionalni borec.''

El Shehaby svoje odločitve ni želel komentirati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.