Šport
55 ogledov

Trojni dvojček Dončića v finalu

Dončič Real Madrid Barcelona minicopa pokal finale Reševalni pas/Twitter
Mladinci madridskega Reala so povsem deklasirali vrstnike na turnirju, ki je odločal o španskem prvaku v tej kategoriji. Neverjetni Luka Dončić je v finalu zabeležil trojnega dvojčka in postal najkoristnejši igralec tekmovanja.

Real Madrid je na turnirju vse tekme dobil z vsaj 30 točkami razlike, v povprečju pa so branilci naslova zmagovali z razliko 49,7 točke na tekmo. V finalu pa so bili mladi košarkarji iz španske prestolnice boljši od Joventuta s 97:57.

Znova je blestel Slovenec Luka Dončić, ki je svoji ekipi pomagal do lovorike s 15 točkami, 12 skoki in 15 podajami, njegov statistični indeks pa se je ustavil pri neverjetni številki 47. Seveda se je slovenski košarkar znašel tudi na prvi strani spletne strani španskega prvenstva, kjer so o njegovi igri znova pisali v superlativih in dodali, da je od večine tekmecev tudi mlajši za dve leti.

"To je bila super posebna sezona. Ne gre le za zmago, ampak za način, kako so prišli do nje. Ti fantje so čarobni," je po tekmi dejal trener Paco Redondo za Real Madrid TV. Mladeniči madridskega kluba se bodo v naslednjih dneh pomerili tudi z najboljšimi vrstniki v Evropi. "Nov datum za dominacijo Luke Dončića," so zapisali na acb.com.

"Madrid je prikazal ogromno talenta, predvsem pa izjemnega Dončića. 16-letni Slovenec je znova pokazal svoj bogato znanje. Podaje, trojke, skoki, agresivnost v obrambi in neverjetna lahkotnost so nov dokaz njegovega izjemnega talenta in svetle prihodnosti. Madrid ima najboljšo mladinsko generacijo v zgodovini, hkrati pa še neverjetnega Dončića," pa s pohvalami niso skoparili niti pri najbolj branem športnem časniku v Španiji Marci.

Šestnajstletni Dončić je v zadnjih tednih sicer zbral tudi že dva nastopa za člansko moštvo madridskega Reala.

Komentarjev 1
  • izy 20:20 09.maj 2015.

    Kaj ne bi Olimpija povprašala Real o morebitni posoji za 2-3 leti in bi začela graditi slo ekipo za naslednjih 5 let?