Slovenija
30 ogledov

Na Prešercu zavihali hlačnico

Karl Erjavec
1/13
MZZ
Problematika min in neeksplodiranih ubojnih sredstev je vse bolj pereča.

Dijaki in glasbeniki so popoldne na Prešernovem trgu v Ljubljani pripravili prikaz eksplozije na minskem polju in s tem opozorili na nevarnost min. Gre za enega osrednjih dogodkov v letošnjem Tednu boja proti minam, ki se je začel 29. marca in poteka do 4. aprila in v okviru katerega poteka kampanja Posodi svojo nogo.

Med osrednje dogodke sodi tudi drevišnji koncert simfoničnega orkestra konservatorija za glasbo in balet Ljubljana pod častnim pokroviteljstvom predsednika državnega zbora Milana Brgleza.

Aktivnosti v sklopu mednarodnega dneva ozaveščanja o nevarnosti min, ki je 4. aprila, v Sloveniji že četrto leto izvaja ITF Ustanova za krepitev človekove varnosti v Sloveniji. Na ta način slovensko javnost seznanja z aktualno minsko problematiko ter jo poziva k vihanju hlačnic v znak solidarnosti z žrtvami min.

Karl Erjavec | Avtor: MZZ MZZ
"Zavedati se moramo, da je vsakdo od nas lahko žrtev min ali neeksplodiranih ubojnih sredstev, vendar so neprimerno bolj izpostavljeni tisti, ki živijo na ogroženih območjih. Takšna območja so tudi v naši neposredni soseščini, to sta Hrvaška in BiH," je opozoril direktor ITF Damjan Bergant.

Zavihane hlačnice

Kot so še sporočili iz ITF, so v podporo kampanji letos hlačnico med drugim že zavihali predsednik DZ Brglez, minister za obrambo Janko Veber, zunanji minister Karl Erjavec, nogometaši NK Maribor, skupini Siddharta in Dan D, vokalna zasedba XXL Vocal Group ter zaposleni v podjetju Pipistrel.

Vse, ki želijo izraziti podporo in solidarnost z žrtvami min, ITF vabi, naj zavihajo hlačnico, se fotografirajo in fotografijo objavijo na Facebook strani Posodi svojo nogo.

Komentarjev 1
  • punca05 22:42 02.april 2015.

    Ne morem verjet da so mladi tko butasti in padejo na vsako for samo da so frej in zurajo