Slovenija
22 ogledov

Tudi v Sloveniji shod za ukrepanje

Protest
1/4
EPA
Po vsem svetu potekajo opozorilni shodi v opomin, da bi na področju podnebnih sprememb morali ukrepati.

Cilj globalnih protestnih shodov, ki potekajo v nekaj tisočih mestih po vsem svetu, je krepiti pritisk na politike, naj vendarle sprejmejo dogovor o ukrepih za boj proti podnebnih spremembah. V Avstralskem Melbournu je na prekomerno onesnaževanje tako opozorilo okoli 30.000 ljudi, v Berlinu se je zbralo okoli 10.000 ljudi, največji shod pa najbi potekal v New Yorku. Udeležil pa naj bi se ga celo generalni sekretar Združenih narodov Ban Ki Moon.

Tudi v Sloveniji se je zbralo nekaj deset udeležencev, ki so opozarjali, da bi tudi Slovenija lahko storila na področju okoljskega ukrepanja več. "Zahtevamo svet, kjer gospodarstvo služi ljudem in planetu; svet, ki je varen pred pustošenji podnebnih sprememb. Svet zdravih skupnosti z dobrimi 
delovnimi mesti ter čistim zrakom in vodo. Verjamemo, da tak svet ni utopija," so ob današnjem shodu v skupni izjavi zapisali v društvu Focusa, Greenpeace in Umanotera.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.