Svet
19 ogledov

Turki identificirali napadalce

Napad v Turčiji EPA/SEDAT SUNA
Turške oblasti so sporočile, da so teroristični napad izvedli tuji državljani. Število žrtev napada še naraslo.

Število žrtev torkovega terorističnega napada na istanbulsko letališče se je povečalo na 43, od tega je 19 tujcev, je danes sporočil turški notranji minister Efkan Ala. Turške oblasti so v povezavi z napadom doslej aretirale 13 ljudi.

Turška policija je danes v Istanbulu izvedla 16 hišnih preiskav, pri čemer je aretirala 13 oseb, med katerimi so štirje tujci, je še povedal notranji minister.

Napad izvedli tuji državljani

Turške oblasti so sporočile, da so najbolj krvav teroristični napad v Istanbulu letos izvedli državljani Rusije, Uzbekistana in Kirgizistana. Odgovornosti za napad še ni prevzel nihče, čeprav so turške oblasti s prstom pokazale na skrajno skupino Islamska država.

Preberite tudi:

Ker jih niso spustili čez, so se vrnili s puškami

Na dan so prišle podrobnosti napada. Trije samomorilci so se na največje turško letališče pripeljali s taksijem. "Teroristom ni uspelo priti mimo običajnega varnostnega sistema, skenerjev in policijske kontrole. Zato so se vrnili in prišli nazaj z avtomatskimi puškami, ki so jih imeli v kovčkih, in šli mimo varnostne kontrole tako, da so vsevprek streljali ljudi," je v sredo zvečer povedal turški premier Binali Yildirim"Eden od njih se je razstrelil zunaj, druga dva pa sta izkoristila paniko med streljanjem, vstopila noter in se razstrelila," je še povedal premier.

Vir blizu turških oblasti je sicer navedel nekoliko drugačen potek dogodkov. Dva napadalca naj bi se razstrelila na različnih nadstropjih letališča, nato pa naj bi se tretji razstrelil zunaj, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

 

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.