Slovenija
16 ogledov

Tuš kritičen do ministra

Dejan Židan Saša Despot
Kmetijski minister pravi, da so najboljši plačniki dobaviteljem diskonti, ter napoveduje, da bo z zakonom predpisal 30-dnevni rok, v katerem bodo trgovci morali plačati za blago dobaviteljem hitro pokvarljivih živil. V Tušu kritični do ministra.

“Glede na mnenje ministra, da je prihodnost slovenske trgovine v diskontih, kjer je slovenskega blaga manj kot tri odstotke, se sprašujemo, kje je tu nacionalni interes, o katerem je toliko govora. Če je ocena, da bodo diskonti rešili slovensko predelovalno industrijo, tudi javno stališče vlade, se žal z njim ne moremo strinjati,” pravijo v Engrotušu.

V Tušu nimajo vpliva

Kmetijski minister Dejan Židan namreč pravi, da so najboljši plačniki dobaviteljem diskonti, ter napoveduje, da bo z zakonom predpisal 30-dnevni rok, v katerem bodo trgovci morali plačati za blago dobaviteljem hitro pokvarljivih živil, kot sta mleko in zelenjava. V Tušu dodajajo, da niso imeli vpliva na odločitev glede napovedanega dviga DDV, ki bo močno vplival na stabilnost delovnih mest v delovno najintenzivnejši panogi, prav tako ne morejo vplivati na sprejetje drugih zakonov in njihove posledice.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.