Šport > Nogomet
38 ogledov

Ubitih 16 navijačev Reala

real madrid znak Reuters
V terorističnem napadu pripadnikov islamske države je bilo ubitih 16 navijačev madridskega Reala.

Teroristi so se tokrat lotili nogometnih privržencev. Na severu Iraka je bil tako napaden navijaški klub Real Madrida, ubitih je bilo 16 oseb, 20 jih je bilo ranjenih. Po pisanju Daily Maila so ob polnoči v prostore navijaškega kluba vstopili trije oboroženi moški in pričeli streljati.

"Pri Real Madrid C. F. zelo obžalujemo grozen napad v Iraku, ki je zahteval 16 življenj, 20 ljudi pa je bilo ranjenih. V klubu smo užaloščeni, družinam in prijateljem žrtev pa izrekamo sožalje. V klubu izrekamo solidarnost z iraškimi prebivalci, ki se srečujejo z ekstremnim nasiljem. Nogometaši Reala bodo jutri nosili žalne trakove v znamenje spoštovanja do žrtev. Nogomet in šport sta prostora, kjer ljudje lahko stopijo skupaj in kjer vladata harmonija in mir, z njima pa se ne more meriti nobena oblika barbarskega terorizma. Navijači Reala s celega sveta objokujejo žrtve, ki nikoli ne bodo pozabljene," so po napadu zapisali pri madridskem klubu.

Predsednik napadanega kluba navijačev Ziad Subhan je dejal, da se privrženci Reala ob dnevih, ko na sporedu ni prenosov, zbirajo in si ogledajo pretekle tekme. "Teroristi sovražijo nogomet, mislijo, da je protimuslimanski. Zato tudi izvajajo takšne napade. To je velika tragedija," je povedal Subhan.

Eden od napadalcev je kasneje sprožil bombo, ko ga je obkolila policija, umrli so štirje ljudje, dva sta bila huje ranjena. Po pisanju Daily Maila so prebivalci ujeli tudi možaka, ki je stanoval v bližini navijaškega kluba, in ga prisilili, da je priznal sodelovanje v napadu. Domnevnega napadalca so živega zažgali, njegovo truplo pa nato obesili na ulično svetilko.

Fotografije posledic napada si lahko ogledatu TU!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.