Šport
64 ogledov

Uefa po premisleku popravila napako

poljska EPA
Nogometaši Portugalske in Poljske ter drugi obiskovalci stadiona v Marseillu so se kljub drugačnim napovedim poklonili žrtvam terorističnega napada v Tručiji.

Evropska nogometna zveza (Uefa) je v četrtek dvignila veliko prahu, ko je oznanila, da pred prvo četrtfinalno tekmo Eura 2016 med Poljsko in Portugalsko ne bo minute molka za žrtve terorističnega napada na carigrajskem letališču.

Uefa je odločitev podala z utemeljitvijo, da je minuta molka na mestu le v primeru, da je tragedija neposredno povezana z nogometom, eno od ekip ali državo gostiteljico.

portugalska | Avtor: EPA EPA
Turčija je odločitev krovne nogometne zveze ostro obsodila in opozorila na dvojna merila, ki vladajo v evropskem nogometu. Po terorističnih napadih v Parizu in Bruslju se je namreč žrtvam poklonila vsa nogometna Evropa.

Uefa je nato uvidela, da je s svojo odločitvijo brcnila v temo, in prišla do spoznanja, da si tudi žrtve v Istanbulu zaslužijo njeno pozornost. Pred tekmo Poljske in Portugalske, ki se je končala po strelih z bele točke, ni bilo minute molka, temveč krajši aplavz v čast več kot 40 žrtvam terorističnega napada na letališču Ataturk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.