Šport > Nogomet
47 ogledov

''Umazan, neobrit, to ni živalski vrt''

lionel messi gabon ali bongo Reševalni pas/Twitter
Gabonska opozicija je ostro obsodila obisk Lionela Messija, ki se je v Librevillu družil s predsednikom države Alijem Bongom Ondimbo.

Politični nasprotniki aktualnega predsednika Gabona so izkoristili obisk Lionela Messija za napad na, kot pravijo, ''enega najbolj pokvarjenih diktatorjev na svetu'', nemalo kritik pa je bil deležen tudi prvi zvezdnik Barcelone.

Messi je pred dnevi obiskal Gabon, kjer je položil temeljni kamen za izgradnjo stadiona, ki bo leta 2017 eno od prizorišč Afriškega pokala narodov. Argentinski reprezentant naj bi za svoj obisk prejel 3,5 milijona evrov, kar v kabinetu predsednika kategorično zanikajo.

''Ko sem pred leti obiskal Barcelono, sem spoznal Messija, ki mi je rekel, da me bo obiskal v Librevillu. Dal mi je obljubo. On je mož beseda in svojo obljubo je tudi izpolnil,'' se je pred domačimi mediji opravičeval Ondimba.

''Republika Gabon odločno zanika, da je Lionelu Messiju nakazala oziroma namerava nakazati kakršenkoli znesek denarja. V Gabonu se je mudil 17. in 18. julija na povabilo predsednika,'' je sporočila gabonska ambasada v Franciji.

Oglasila se je opozicija, ki se je obregnila v Messijev izgled in nogometašu očitala, da podpira diktatorja, ki ima na vesti številne kršitve človekovih pravic. ''Ljudje so zgroženi. Messi bi moral malo raziskati, kaj Bongo predstavlja,'' je povedal neimenovan vir.

Še več pozornosti pa je vzbudila Messijeva oprava. ''Nogometni mesija je pripotoval v Gabon, kot da bi bil namenjen v živalski vrt: umazan, neobrit in z rokami v žepih, kot da bi iskal arašide. Čeprav si Lionel Messi, multimilijonar, se uradnikom republike, četudi banana republike, ne moreš predstaviti z rokami v žepih strganih kratkih hlač. Gabon ni živalski vrt. Ne vemo, zakaj je Argentinec prišel v Gabon, vendar imamo pravico opozoriti na njegovo brezbrižnost in pomanjkanje spoštovanja do standardov in načel. Messijev odnos in oprava sta neprijetna za nas. Samo iz tega razloga obsojamo njegovo, milo rečeno, brezobzirnost,'' je sporočila največja opozicijska stranka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.