Slovenija
3923 ogledov

Urška Puš: Zaradi mene ljudje ne rabijo verjeti v duše

Urška Puš Osebni arhiv
Urška Puš. Diplomirana zgodovinarka, nekdanja radijska voditeljica, danes ženska, mama, ki jo številni poiščejo za to, da bi z njeno pomočjo poiskali stik s pokojnimi. Medij. Puševa je registrirala dejavnost, ki ji je naravnost zacvetela. Trenutno je sicer na porodniškem dopustu, a s 1. decembrom začenja s polovičnim delovnim časom. O svoji dejavnosti govori brez zadržkov.

Medij ... Kdo je medij?  
Medij je oseba, ki lahko komunicira z mrtvimi oziroma povedano drugače z onostranstvom, z višjimi dimenzijami. 

Kdaj oz. na kakšen način ste začutili, da imate ta, kot pravijo, poseben dar?  
Že od nekdaj sem čutila, da sem drugačna. V otroštvu sem imela težave s tem, da se nikjer nisem počutila domače. Ugotovila sem, da občutim, slišim in vidim stvari, ki jih drugi ne. Seveda v otroštvu tem sposobnostim nisem rekla sposobnosti, še najmanj pa dar. V otroštvu in najstništvu je bilo grozno, ko pa sem enkrat sprejela dar, šele v poznih dvajsetih, sem se začela počutiti svobodnejše. Dobila sem svoj namen. 

Kaj ste naredili s temi svojimi občutenji? Komu ste se zaupali? 
Stvari, ki sem jih doživljala, sem zaupala najbližjim, vendar ni bilo nikoli pravih potrditev. Večinoma sem zato po vseh neuspelih poizkusih svoja doživljanja obdržala zase in vse to kopičila znotraj sebe. To je čez čas privedlo do bolezni. Celo življenje sem se borila z občutji, za katera sem vedela nekje globoko v sebi, da niso moja, a jih v realnosti nisem mogla nikamor dati, jih nikomur pripisati. Zdaj vem, da ta občutja sodijo k mrtvim ali k žalujočim. Šele v zgodnjih dvajsetih sem počasi okoli sebe dobivala ljudi, ki so me vpeljali v energijski svet, ki sem jim lažje povedala, kaj doživljam. Tudi takrat sem to bolj kot ne skrivala, saj sem sama mislila, da sem malo nora. Kaj so si šele morali misliti prijatelji in družina ... 

Kako so gledali na vas? 
Ljudje v moji okolici so name gledali kot da sem otrok zveliko domišljije, da sem preobčutljiva in zaradi vseh zdravstvenih težav hipohonder. Verjeli mi tako ali tako niso. Pametne razlage, zakaj vse to otrok vidi in sliši, pa tudi niso imeli. Še zdaj imam v svoji okolici ljudi, ki so sami v stiku z višjimi energijami in svetovi, ljudi, ki temu ne verjamejo in ljudi, ki se teh stvari bojijo. Smo tak zanimiv vrtec energij. Nabrani iz vseh vetrov. 

Kako je prišlo do tega, da ste odprli dejavnost? 
Ideja o podjetju je zorela zelo, zelo dolgo, vsaj nekaj let sem se trudila, da bi izstopila iz sveta medijev, radija in televizije, a nikakor ni šlo. Oklepala sem se tudi svoje izobrazbe in skušala ostati povezana z zgodovino, pa tudi tu ni šlo. Vesolje me je počasi potiskalo na nove tirnice, dokler ni bilo kristalno jasno, kaj moram v življenju početi. Začutila sem, da je to - to. Da je to moje poslanstvo, ki ga moram opravljati. KO je bila enkrat odločitev na mestu, odprtje ni bilo daleč. 

Urška Puš | Avtor: Osebni arhiv Osebni arhiv

So vas na zavodu za zaposlovanje, kjer ste bili prijavljeni, na Ajpesu, kjer ste registrirali dejavnost, čudno gledali? Kako je sploh opredeljena vaša dejavnost?
Na Ajpesu so bili izredno prijazni. Poslala sem jim mail, v katerem sem opisala kdo sem in kaj počnem in kaj bi rada ljudem ponudila. Gospa mi je poslala nazaj pripadajoče številke in to je bilo to. Res pa je, da sva z možakarjem na VEM točki, preden sem se odločila poslati mail na Ajpes, skoraj odkrila toplo vodo, pa še vedno nisva našla pravih dejavnosti za vpis. (smeh) Ni, da ima komunikacija z mrtvimi svoj oddelek v knjigi razpoložljivih dejavnosti. Odgovor z Ajpesa se je sicer glasil: 'Dejavnost astrologov, spiritistov, vedeževalcev ipd. spada med 96.090 – Druge storitvene dejavnosti, drugje nerazvrščene. Tečaji in delavnice, ki jih boste organizirali na to temo, pa sodijo v dejavnost 85.590 – Drugje nerazvrščeno izobraževanje, izpopolnjevanje in usposabljanje, kar pa tudi že imate med svojimi dejavnostmi.'

Kdo pride k vam? 
K meni prihajajo različni ljudje, različnih izobrazb in iz različnih okolij. Največ obiska je med 25 in 55 letom. Veliko delam s starši, ki imajo rahločutne otroke, prihajajo pa tudi starejši. Glede izobrazbe sem videla že vse, od direktorjev, bančnikov, pravnikov, sodnikov, odvetnikov, taksistev, prodajalcev, šivilij, terapevtov takšnih in drugačnih, študentov, računovodij, glasbenikov, ...

Pridejo tudi skeptiki? Kaj bi jim odgovorili?
Seveda, najde se ogromno skeptikov, saj so ne nazadnje tudi sami utrpeli izgube bližnjih. Ti so zelo hvaležne stranke, saj nič ne pričakujejo. Se ne obremenjujejo s tem, kaj bi jim moral kdo od umrlih povedati. Vedno pa vsakemu povem, da mora sam doživeti reading na lastni koži, kar ne pomeni, da ne bo nikoli več v življenju imel dvoma v kaj, to je čisto človeško, vendar lastna izkušnja največ šteje. In še nekaj kar nenehno ponavljam, ljudje ne potrebujejo verjeti v to, kar delam. Zaradi mene ne rabijo verjeti v nebesa, pekel, onostranstvo, angele, zmožnost komunikacije z umrlimi itd. To je odločitev vsakega posameznika. Jaz pustim, da mrtvi naredijo svoje delo, to je najboljši 'dokaz'. 

Kaj ljudje najbolj sprašujejo na readingih? 
Pri meni ni vprašanj. Z vprašanji se namreč ljudje fokusirajo na pričakovanja in zahteve, kar je slabo za pogovor z umrlimi. Na vprašanja odgovarjam le takrat, kadar umrli jasno povedo, da lahko žalujoči kaj vpraša. Z vprašanji nadaljujemo, ko stranka pride drugič ali tretjič.
 
Se zgodi, da nihče ne pride? Nobena duša? 
Ne. Vedno nekdo pride. Navadno se pojavi več duš. Duše bližnjih, lahko celo duša kakšne kolegice, sosede, šefa, ...

Urška Puš | Avtor: Osebni arhiv Osebni arhiv

Na radingih dovolite snemanje. Kako to? 
Želim, da imajo ljudje kar največ od pogovora in ker se zavedam, da nam vsem ego prikroji informacije, dovolim snemanje, saj si stranka lahko posnetek predvaja kadarkoli želi in dejstvo je, da se določeni odgovori pojavijo šele čez čas, par dni, tednov ali celo mesecev. Stranke poročajo še celo po nekaj letih, da dobivajo sporočila iz posnetka, ko jih prej niso hotele ali bile pripravljene slišati. Delam za dobro ljudi, zato hočem, da ima vsak svoj posnetek. Je pa res, da je to zgolj opcija, nikogar ne morem prisiliti, da snema. Za snemanje namreč poskrbi stranka sama. 

Se duše 'oglašajo' tudi nam, ki nismo mediji? 
Zelo se trudijo komunicirati z nami vsemi. Puščajo nam znake in simbole. Od nas pa je odvisno kako jih bomo razumeli in če jih bomo sploh želeli videti. 

Kako lahko izboljšamo svojo odprtost do teh duš?
Intuicija je zelo pomemben faktor, temelj vsega. Zaupanje vase, v to kar vidimo, slišimo, vonjamo, čutimo. Žalovanje je prav tako pomembno, da predelamo šok, zanikanje, jezo, zamere, žalost. Žalujemo celo življenje, vendar v najbolj težkih občutjih kot so jeza, zamere, krivda, žalost, znakov ne bomo videli, pa če nam pred nos vržejo bombo. Ne vidimo čez to železno zaveso. Potrebno si je dovoliti videti in verjeti. 

Na kakšen način vam sporočajo sporočila? Jih slišite? 
Delujem po načelu jasnovidnosti, to pomeni, da informacije vidim. Če sporočila ne razumem najbolje, bodo vklopili še moje ostale čute, da bom informacijo zavonjala, začutila ali slišala. Duše vidim, čutim in slišim. Lahko komuniciram z njimi. 

Jih tudi sicer srečujete? V svojem vsakdanjem življenju?
Povsod so. (smeh) Največkrat mi najboljša sporočila predajo, brez heca, na wc-ju ali kopalnici. Očitno sem takrat popolnoma sproščena in brez zavor. (smeh) Drugače so resnično tam, kjer sem jaz; če bom prenesla njihovo sporočilo, je odvisno le od tega, koliko so 'tečne'. Če nekoga samo vidim ali čutim, ni dovolj, da predam sporočilo. Morajo res pritisniti name, da stopim do človeka in mu povem, kaj mu sporočajo pokojniki. 

Kako ljudje vedo, da so to res duše njihovih svojcev, ki jim nekaj sporočajo? 
Umrli se predstavijo, kako so umrli, kdo so bili, kakšen humor so imeli, kakšno je bilo njihovo razmišljanje, kakšni so bili odnosi z žalujočimi, kaj se dogaja po smrti, kakšen je bil pogreb, itd. So zelo konkretni in povejo stvari, katerih jaz ne morem nikakor vedeti. Povedo tisto, kar mora stranka slišati in to so najboljše potrditve. 

Se ljudje, vaše stranke, vračajo? 
Se. Vedno več je takšnih ljudi. Pravim pa vedno, da naj pridejo nazaj, če tako čutijo. Navadno predlagam obisk po enem letu od prvega srečanja. Tako da lahko umrli povedo, kaj se je v tem času dogajalo, kar je najboljša potrditev za žive, da jih še spremljajo. 

Nudite tudi čiščenje prostorov, hiš, kajne? Za kakšno čiščenje gre? Zakaj je potrebno? 
Gre za energijsko čiščenje doma. Domove čistim najprej fizično z domačim tlečim žajbljem, potem dom in zemljišče prečistim še energijsko, vse zaščitim in stranko naučim, kako sama lahko čisti prostor. S čiščenjem odstranim vse morebitne duše umrlih, ostanke mrtvih, živih (tistih, ki s gradili hišo, blok). Povem, kaj imajo duše za sporočiti, tako, da je v čiščenje vključen tudi tak mini reading. Potrebno je zato, da se znebimo stare energijske šare in zadihamo s polnimi pljuči, da se umrle pospremi na drugo stran in odstopi mesto živim. In seveda se živečim pove, s čim imajo opravka, kje imajo dušni portal, kje so si postavili hišo, na kakšnem zemljišču stoji. Da vedo postopati v različnih primerih.

Lahko ljudje te prostore čistimo tudi sami? 
Lahko jih čistimo sami. Nekateri uporabljamo sol, dišeče palčke, sveče, drugi bobne, gonge, največ pa ljudje čistijo z žajbljem. Pri slednjem bi rada opozorila, da se z žajbljem zbudijo speče, stare energije in lahko nastanejo težave, ker ljudje ne znajo komunicirati z njimi, umrli ali celo kakšne druge entitete to dojamejo, da jih želijo vreči iz hiše in kar naenkrat se znajdejo v boju. Entitete, ki so bile tekom življenja agresivne in posesivne, se namreč po mojih izkušnjah na terenu ne umaknejo brez boja. Takrat je nujno poklicati nekoga, ki ve kaj dela in lahko pomiri vznemirjene energije in jim pomaga v svetlobo, če je to potrebno. 
Urška Puš | Avtor: Osebni arhiv Osebni arhiv

Kaj pa pravite na klicanje duhov? Tudi za noč čarovnic to ni redek pojav ... 
Toplo odsvetujem. Prevečkrat sem že morala intervenirati po kakšnem klicanju in ritualih, ko otroci ali odrasli kličejo entitete in drezajo v svetove, ki jih niti slučajno ne razumejo. Početi to iz firbca je neumno. To, da ne spoštujemo drugih entitet, svetov in dimenzij, ker se nam zdi zabavno klicati duhove, se lahko konča zelo, zelo slabo. Ljudje poročajo o nesrečah, boleznih in celo smrti, tako, da se ni za igrati s temi stvarmi. Ne pozabimo, da ko enkrat uporabimo ouija ploščo ali kakšen drug ritual, ni več poti nazaj. Prikličemo entitete in jim dovolimo, da upravljajo z našim telesom, umom in dušo. Previdno!

V kratkem imašte predavanje v Ljubljani. Kje in o čem boste govorili? 
Predavanje bo 17. novembra v prostorih Slovenske knjige v Stegnah v Ljubljani. Povabili so me iz oddaje Klepet ob kavi, kjer sem doslej gostovala že vsako sezono pri Jasmini Kandorfer. Odločili smo se, da bi bilo dobro predati vse moje znanje in izkušnje ljudem, zato je prišlo do ideje o predavanju. Govorila bom o vsem možnem, o najbolj pogostih vprašanjih, ki mi jih ljudje zastavljajo. O medijstvu, onostranstvu, smrti, dušah, komunikaciji z mrtvimi, ... Kdor bi želel na predavanje se mora prijaviti na info@klepetobkavi.si ali na 02 6200 230.

Trenutno ste na porodniški, a začenjate s polovično dejavnostjo. Je veliko povpraševanja? 
Seznam čakajočih je odprt že od lanskega decembra, povpraševanja je ogromno. Čakalna doba je približno eno leto. Najdete me na Facebook profilu Medij Urška Puš ali na moji spletni strani dotikonostranstva.si

barbara.barbic@zurnal24.si

Komentarjev 27
  • amanita 11:52 04.november 2016.

    Katere religije imaš v mislih ?

  • amanita 11:45 04.november 2016.

    No, to niso kozlarije, bolj mi je tole podobno špiritizmu.Moje mnenje. Za naše pokojne raje zmolimo, kakšno Zdrava Marijo...

  • Jure Zalar 22:36 01.november 2016.

    biti šarlatan je očitno še vedno donosno