Šport
38 ogledov

Usada: Horner se ni izognil testiranju

Chris Horner EPA
Kolesar Chris Horner ne bo obtožen izogibanja dopinškemu testu, je sporočila Ameriška protidopinška agencija (Usada), saj je pravočasno in v skladu s pravili sporočil vse podatke.

Ameriški kolesar Chris Horner, ki je v nedeljo na dirki po Španiji z 41 leti postal najstarejši zmagovalec ene izmed treh največjih in najprestižnejših kolesarskih dirk na svetu, ne bo obtožen izogibanja dopinškemu testu, je sporočila Ameriška protidopnška agencija (Usada), saj je pravočasno in v skladu s pravili sporočil vse podatke.

Usada je pristojne španske oblasti zaprosila, naj v njenem imenu testirajo novega zmagovalca Vuelte. Uslužbenci agencije za varovanje zdravja v športu (Aepsad) pa so Hornerja v ponedeljek iskali v napačnem hotelu, čeprav je pristojnim iz Usade pravočasno sporočil pravi naslov.

Horner v noči na ponedeljek ni bil v hotelu svojega moštva RadioShack, ampak v drugem hotelu skupaj z ženo. Še pred začetkom zadnje etape je v skladu s pravili Usadi sporočil spremembo lokacije, telefonsko številko, na katero ga lahko pokličejo, in številko hotelske sobe, na kateri bo dosegljiv med 6. in 7. uro zjutraj. Španski kontrolorji, ki so v ponedeljek zjutraj iskali Hornerja, pa spremembe hotela niso dobili. Usada je pri tem ugotovila, da napake ni napravil Horner.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.