Šport
39 ogledov

Usain Bolt: Pravila so pravila

Usain Bolt EPA
Največji atletski zvezdnik Usain Bolt je spregovoril o suspenzu ruskih atletov.

Jamajčan Usain Bolt je pred atletskim mitingom diamantne lige v Londonu na novinarski konferenci spregovoril tudi o prepovedi nastopa ruskim atletinjam in atletom na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru in dejal, da je nad celotnim dogajanjem "razočaran", vendar pa je pravila treba spoštovali.

"Pravila so pravila, nisem jih jaz postavil. Toda če nekdo goljufa in krši pravila, potem je pravila treba dosledno spoštovati. Sam ne bom komentiral, če se mi zdi taka odločitev pravilna ali ne ... Današnja odločitev ima močno sporočilo. Pri vsem skupaj gre za to, da naš šport ostane čist," je menil Bolt, večkratni olimpijski in svetovni prvak v teku na 100, 200 in 4 x 100 m.

"Leta in leta sem neprestano na dopinških kontrolah, ves čas. Tudi danes zjutraj sem bil testiran. Obenem pa lahko rečem, da zaupam tudi svojim zdravnikom," je dodal Bolt.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.