Šport
21 ogledov

Rusom povratek tokrat ni uspel

Euro 2016, Slovaška, Rusija
1/7
EPA
Rusija in Slovaška sta odigrali prvo tekmo drugega kola, do treh točk so prišli Slovaki.

Tekma v Lillu se je začela dokaj mirno, do prvega pravega strela so prišli Slovaki v deseti minuti, ko so Rusi izgubili žogo na sredini igrišča, po podaji Ondreja Dude pa je z leve strani sprožil prvi zvezdnik Slovakov Marek Hamšik. Žoga je po njegovem strelu poletela nad prečko.

Ruski reprezentanca, ki je je Evropska mednarodna zveza pred dvobojem s Slovaško zagrozila z odhodom domov, če se njeni navijači ne bodo vedli primerno, je bila tudi v naslednjih minutah nekoliko v podrejenem položaju, obe ekipi pa nista prihajali do priložnosti.

Šele v 21. minuti se je prva ponudila Rusom, po kot je v kazenskem prostoru povsem sam ostal Fjodor Smolov, a je slabo zadel žogo, ki je poletela le v zrak. Rusi so nato bili več pri žogi, nekaj obetavnih akcij pa je ostalo brez pravega zaključka. To se je spremenilo v 28. minuti, ko je z 20 metrov sprožil Smolov, okroglo usnje pa je poletelo tik mimo vratnice.

Nato pa so udarili Slovaki. Po dolgi žogi Hamšika je po levi strani pobegnil Vladimir Weiss, v kazenskem prostoru nakazal strel, ki je mimo njega poslal dva ruska branilca, potem pa zadel diagonalni kot ruskih vrat za vodstvo Slovaške. V zaključku prvega polčasa je najprej Hamšik prišel do strela na robu kazenskega prostora, a je žogo poslal mimo vrat, merilne naprave pa je popravil že v 45. minuti. Po hitri izvedbi kota je prišel do žoge na levi strani, iz igre vrgel Olega Šatova, potem pa na stičišču druge vratnice in prečke strgal pajčevino. Okroglo usnje se je od vratnice odbilo v gol. Rusi so tako tik pred odhodom na glavni odmor doživeli še drugi veliki šok.

Na začetku drugih 45 minut so ruski nogometaši krenili v lov, Slovaki pa so večinoma čakali na protinapade. prvi jim je uspel v 54. minuti, ko je do strela prišel Robert Mak, vratar Igor Akinfejev pa je žogo iz drugega poizkusa odbil preko prečke. Rusi so bili na drugi strani nenevarni do srede polčasa, ko je po predložku do žoge na desetih metrih prišel Smolov, v zadnjem hipu pa je strel blokiral Jan Durica.

V 80. minuti so izbranci Leonida Sluckija znižali zaostanek. Z leve strani v kazenskem prostoru je Šatov poslal žogo na glavo Denisu Glušakovu, ki je naposled poskrbel za veselje ruskih navijačev. Isti igralec bi lahko tudi izenačil, v 86. minuti je streljal z roba kazenskega prostora, vendar je na srečo Slovakov, ki so se osredotočili na branjenje, projektil zletel mimo gola. Tri minute kasneje se je za strel dolgo nameščal Artjom Dzjuba, nato pa je njegov poizkus blokiral Tomas Hubočan. To je bila zadnja priložnost na tekmi.

Euro 2016, skupina B, 2. kolo

Rusija : Slovaška  1:2 (0:2)
Glušakov 80.; Weiss 32., Hamšik 45.

Lestvica:

1. Wales          1 1 0 0 2:1 3
2. Slovaška      2 1 0 1 3:3 3
3. Anglija         1 0 1 0 1:1 1
4. Rusija          2 0 1 1 2:3 1
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.