Slovenija > Črna kronika
34 ogledov

V 24 urah na cestah umrli štirje ljudje

Policijski trak. Nik Rovan
Slovenske ceste so v nedeljo zahtevale štiri življenja. Pri vseh nesrečah je bila za smrt kriva neprilagojena hitrost, tudi pri sinočnji nesreči izven naselja Šared v Občini Izola. Umrl je 46-letni Portorožan, ki je trčil v drevo.

Nesreča se je zgodila ob 20.20 na lokalni cesti približno 300 metrov izven naselja Šared v Občini Izola. Šestinštiridesetletni voznik osebnega avtomobila iz Portoroža je vozil iz smeri Šareda proti Kortam. Ko je z vozilom pripeljal po rahlem klancu navzgor, kjer cesta iz blagega desnega ovinka preide v ravnino, je zapeljal na nasprotno smerno vozišče ter izgubil oblast nad vozilom.

Pri tem je vozilo obrnilo pravokotno na vozišče, tako da je z levim bočnim delom oddrselo v desno izven vozišča in z levim bočnim delom trčilo v drevo. Voznik je zaradi poškodb na kraju nesreče umrl, 49-letni sopotnik pa ni bil poškodovan, so zapisali na spletni strani policije.

Trk v drevo in stanovanjsko hišo

Prva tragična nesreča se je okoli 1.45 zgodila na območju Slovenj Gradca, druga pa ob 5.47 v vasi Prem v Občini Ilirska Bistrica.

V prvi nesreči je 35-letnik bežal pred policisti in zaradi neprilagojene hitrosti trčil v drevo. Pri tem je utrpel tako hude poškodbe, da je na kraju nesreče umrl. Pri drugi nesreči pa je 20-letni voznik čelno trčil v stanovanjsko hišo in prav tako umrl na kraju nesreče.

V Pogancih umrl 21-letnik

Okoli 15.30 pa je v Pogancih pri Novem mestu 21-letni voznik zaradi neprilagojene hitrosti trčil v avtomobil 55-letnega voznika. Mladenič je umrl na kraju nesreče, reševalci pa so poškodovano 20-letno potnico in 55-letnega voznika drugega udeleženega avtomobila odpeljali v bolnišnico.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.