Svet
67 ogledov

V Avstriji v zadnjem trenutku preprečili novo tragedijo beguncev

Avstrija, policija EPA
Avstrijska policija je v kraju St. Peter am Hart odkrila enoprostorec v katerem je bilo 26 beguncev, vsi močno izčrpani in dehidrirani. Trije otroci so bili v kritičnem stanju.

Tri otroke so takoj po tem, ko so jih rešili iz enoprostorca, odpeljali v bolnišnico, kjer še okrevajo. V enoprostorcu je bilo 26 beguncev.

Življenja otrok so zaradi dehidracije, pomanjkanja kisika in visoke vročine, visela na nitki. Zdravniki so ocenili, da bi otroci, če jih ne bi rešili, kmalu umrli.

Voznik skušal zbežati

Voznik se je sicer skušal najprej izogniti nadzoru prometa in je, ko je videl policijski avto za seboj, najprej skušal pobegniti, vendar so ga policisti ujeli.

V vozilu so bili migranti iz Sirije, Afganistana in Bangladeša.

Tovornjak z mrtvimi begunci | Avtor: EPA EPA
To je že drugi podoben dogodek v Avstriji v zadnjih dneh. Pred dvema dnevoma so namreč južno od Dunaja odkrili tovornjak z 71 razpadajočimi trupli beguncev. Danes so zaslišali štiri osumljence, tri bolgarske državljane in Afganistanca, ki so jih v metek aretirali na Madžarskem.. V priporu bodo najmanj do konca septembra. 

Zadušili so se uro po tistem, ko so jih zaprli v tovornjak

Tihotapci  | Avtor: Tihotaci, osumljeni smrti 71 ljudi, foto epa Tihotaci, osumljeni smrti 71 ljudi, foto epa
Policija meni, da gre za manj pomembne člane ene izmed številnih tihotapskih mrež, ki prežijo na tisoče beguncev.

Avstrijski časnik Oesterreich je izračunal, da so se zaprti prebežniki zadušili dobro uro po tistem, ko so jih zaprli v hladilni tovornjak, in sicer najprej otroci. V prostoru, velikem 15 kvadratnih metrov, je bilo namreč zaprtih 71 ljudi.

Preberite: V zapuščenem tovornjaku v Avstriji našli 71 mrtvih beguncev

 

Komentarjev 4
  • Marine Nicolson 11:30 30.avgust 2015.

    Ljudje samo akcija, zbiramo se na FB skupini Slovenija Zavaruj Meje, čas je da se ta norija preneha in da se začno upoštevati zakoni meja v Sloveniji! Gre za naše otroke!

  • stanekos 22:05 29.avgust 2015.

    Kreten podalpski, kako se naj borijo?!

  • korli 21:01 29.avgust 2015.

    naj se borijo,če je vojska,razen otrok in žensk