Slovenija
31 ogledov

V Bohinjskem jezeru utonil srnjaček, ki ga je napadel pes

Bohinj, julij 2015 Žurnal24 main
Pes ogrizel in v jezero pregnal srnjačka, ki je utonil.

"Ob 9.19 je v Stari Fužini v občini Bohinj pes pregnal srnjačka iz gozda, ga ogrizel in pregnal v Bohinjsko jezero kjer je utonil. Obveščena sta bila policija in lovec LD Stara Fužina," poroča portal uprave za zaščito in reševanje. 

Zakon o zaščiti živali določa, da mora skrbnik živali z ustrezno vzgojo in šolanjem oziroma z drugimi ukrepi zagotoviti, da žival ni nevarna okolici.

Zakon o lovstvu in divjadi pa določa, da "psov ni dovoljeno brez nadzorstva spuščati v prosto naravo." Globa je nekaj čez 400 evrov, lastnik pa je tudi odgovoren za škodo, ki jo njegova žival prizadene divjadi.

Preberite še: V Sloveniji registriranih 2077 nevarnih psov, pravil ne upošteva nihče

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 23:11 15.avgust 2016.

    Kakšna kazen bo doletela psa?? Se ga bo prešolal? evtaniziral? To ni divja žival v domačem okolju torej en ukrep more bit za tega sadističnega psa.

  • tupko59 20:36 15.avgust 2016.

    ti pa si spohan če ne razumeš kaj sem mislil pred časom so nagnali tak halo za nekega cucka ki je bil kao zaprt vavtomobilu vkopru so se takoj oglasili neki varuhi ta pes ki je pa pogrizel in nagnal ...prikaži več srnjačka v jezero in je pogrižen utonil mu bodo pa varuhi pripeli medaljo

  • Johan Spohan 19:24 15.avgust 2016.

    Kaj si hotel sploh napisati? Si pa res pravi tupko.