Slovenija
25 ogledov

V Grčiji čoln povozil trenerja smučarske reprezentance

grčija Shutterstock
Na grškem otoku Lefkas je italijanski državljan v ponedeljek s čolnom povozil Slovenca Gašperja Kristana, kondicijskega trenerja smučarske reprezentance. Da je Kristan poškodovan, so nam potrdili tudi na Smučarski zvezi Slovenije (SZS).

Gašperja Kristana, ki je bil v tej sezoni kondicijski trener slovenske smučarske reprezentance, je zadel propeler motorja. Triintridesetletnik ima poškodovano hrbtenico, medenico in zlomljenih več reber, propeler motorja pa mu je odtrgal tudi več delov mesa in kože, poroča 24 ur.

Sprva so ga oživljali in mu pomagali otoški zdravniki, nato pa so ga prepeljali v bolnišnico v Joanini. Ker še vedno krvavi v pljučih, mu zdravniki nočejo operirati hrbtenice.

Trenutno se  še zdravi v Grčiji, a naj bi zdravljenje nadaljeval v Sloveniji, so za zurnal24.si dejali na SZS. "Stojimo za Gašperjem in pomagamo tudi logistično. Podatkov o njegovem zdravstvenem stanju nismo pristojni dajati. Smo pa v mislih ves čaš z družino oziroma njegovimi najbližnjimi," je dejal tiskovni predstavnik Tomi Trbovc SZS.

Potapljal se je na dah

Kristanova prijateljica je za 24ur dejala, da se je v ponedeljek z vso potrebno opremo potapljal na dah, a ga je Italijan na čolnu očitno spregledal. Nesreča se je zgodila, ko se je Gašper iz globine približno 15 metrov vračal na gladino po zrak. Čoln ga je povozil ravno v trenutku, ko je priplaval na gladino.

Italijanu naj bi po nesreči odvzeli prostost, vendar so ga pozneje izpustili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.