Svet
14 ogledov

V Grčiji ubili 17-letnega begunca, sedem se jih je utopilo

Begunci v Calaisu EPA
Nove begunske tragedije. Notranji ministri Nemčije, Francije in Velike Britanije so medtem danes predlagali poseben sestanek vseh notranjih ministrov znotraj Evropske unije.

Nesrečni najstniški begunec se je znašel v spopadu med grško policijo in tihotapci z ljudmi. Do incidenta je prišlo pri grškem otoku Symi.

V bližini libijske obale je medtem danes potonila ladja z begunci na krovu; življenje je izgubilo najmanj sedem ljudi. “Koliko ljudi je bilo na krovu, nimamo podatkov. Prejeli smo le poročila o sedmih truplih ilegalnih prebežnikov v bližini Khomsa,” je povedal predstavnik Rdečega polmeseca v Tripolisu, ki je potrdil, da je plovilo potonilo.

Kot je znano, je do podobne, vendar po številu žrtev mnogo hujše tragedije prišlo tudi v četrtek, ko je v bližini libijskega mesta Zuware potonila s potniki prenatrpana ladja. Umrlo je najmanj 200 ljudi.

Časa več ni!

Strinjamo se, da nimamo več časa. Okoliščine terjajo hitro reakcijo in solidarnost znotraj Evrope,” je v Parizu danes poudaril nemški notranji minister Thomas de Maizeire na sestanku s francoskim in britanskim kolegom.

Pozval je predsedujoči Luksemburg, da v prihodnjih dveh tednih skliče sestanek notranjih ministrov držav EU, ki bi bil posvečem begunski in migrantski krizi.

Trije ministri so pozvali k čim prejšnjemu odpiranju posebnih točk, kjer bi se begunci lahko registrirali in kjer bi jim bilo moč vzeti prstne odtise tern a ta način identificirati tiste, ki so v resnici begunci. Ministri glede tega terjajo hiter odgovor Evropske unije pa tudi držav, iz katerih ljudje bežijo. 

PREBERITE TUDI:

Komentarjev 3
  • principiumnovum 21:53 31.avgust 2015.

    Begunce peljite na ameriško in britansko ambasado, pa naj jih oni preživljajo, saj so tudi krivi, da so Afganistanci, Iračani, Libijci in Sirci postali begunci. Če američani in britanci ne bi bombardirali teh držav ali pa tam s financiranjem islamskih ...prikaži več skrajnežev zasejali kaos ter brezvladje, se Evropejci danes ne bi ubadali s temi begunci. Še enkrat: Begunce naj prevzameta britanija in amrika, saj sta s svojo umazano vojaško politiko te begunce ustvarila.

  • Presvetli 19:31 30.avgust 2015.

    Merklca in Holland sta si zračunala koliko rabijo še begunci da pridejo do njih v največjem številu in sedaj bosta bebote v EU postavila pred dejstvo,da jih morajo ostali sprejet hahahahah. Naši bodo pa s spuščenimi hlačami spet vse sprejel ...prikaži več z odobravanjem. Če že morate sprejet organizirajte vlake od hrvaške do avstrije bo prišlo veliko ceneje kot ,če jih nastanite beboti.Sicer pa vas bodo tako spet hcat peljali.

  • Marine Nicolson 19:24 30.avgust 2015.

    No na hrvaški meji so pa dobili sirca, ki je prevažal 30 kalašnikov in 12 raketometov, neprebojne jopiče...kak dolgo še preden se bote zbudili slovenci!! Zato imamo fb skupino Slovenija Zavaruj Meje