Slovenija
80 ogledov

V Ljubljani trije vstajniki

vseslovenska vstaja
1/7
Špela Mohorič
Ob 17. uri se je v Kopru, Ljubljani, Trbovljah, Kranju in Mariboru začela vseslovenska vstaja. V prestolnici smo ujeli le tri vstajnike.

"Politiki se norčujejo iz nas, vse več državljanov je brezposelnih ali pa na pragu revščine, zelo visoka je tudi brezposelnost pri mladih, vlada in celotna politika pa ne ukrepata, da bi prišli iz krize, še vedno sedijo na stolčkih, si izplačujejo mastne plače, zvišujejo davke, sprejemajo nove zakone, ki niso v korist ljudstva, ljudstvo pa medtem strada. Zato se moramo 7. 4. ob 17. uri upreti po vsej državi. Slovenija se mora prebuditi .... V Ljubljani se dobimo na Trgu Republike," so vstajniki na Facebooku vabili Ljubljančane, naj si jim pridružijo na ulicah in vlado prisilijo v sprejetje štirih zahtev.
 
Od politikov so med drugim zahtevali, da se celotna "politična garnitura, ki nam vlada že 23 let,  umakne iz politike", da se njihove plače znižajo za vsaj deset odstotkov, da rešijo slovenska podjetja in "ne dovolijo raznim tajkunom, da jih vodijo", in da tisti, ki so si na nepojasnjene načine polnili žepe, ta denar nemudoma vrnejo.

Čeprav se z njimi štvilni verjetno strinjajo, se na Trgu Republike ni zbrala velika množica, ampak le trije vstajniki.

Komentarjev 15
  • Mija_t 10:13 08.april 2014.

    ljudje ne morejo na pločniku nič doseči no !!!!! Edino parlament lahko z zakonom nekaj naredi, a kaj, ko lobiji pritiskajo na tiste v parlamentu. Ker vlada korist, ne zakon. Lp

  • Žurnalček 07:33 08.april 2014.

    Jawol !

  • luna 22:37 07.april 2014.

    ja, seveda...kranjska klobasa, laško pivo in goveja muzika (gratis), pa bo vse polno...