Slovenija
359 ogledov

V Mariboru bo odslej komandirala ženska

Nova komandirka Policijske postaje Maribor II. bo z decembrom Tanja Žiberna Flakus.

Tanjo Žiberno Flakus je na predlog direktorja Policijske uprave Maribor Danijela Lorbka imenoval generalni direktor policije Stanislav Veniger. Dosedanji komandir Franc Virtič bo z istim dnem, torej 1. decembrom, premeščen v Službo direktorja Policijske uprave Maribor.

Komandirka Tanja Žiberna Flakus se je v Policijski upravi Maribor zaposlila leta 1985. Po  zaključenem študiju na Višji upravni šoli v Ljubljani je bila februarja 1997 razporejena na Policijsko postajo Maribor I, na delovno mesto višje policistke-kriminalistke, 1. 3. 1999 pa je v isti policijski enoti postala pomočnica komandirja. Dne 1. 9. 2001 je bila premeščena na delovno mesto  pomočnice komandirja na Policijski postaji Ruše. Leta 2003 je diplomirala na Visoki upravni šoli v Ljubljani in si pridobila strokovni naziv diplomirana upravna organizatorka. S 1. 12. 2003 je bila premeščena v takratni Urad direktorja Policijske uprave Maribor, kjer je prevzela področje nadzorne dejavnosti, ki se je tedaj na Policijski upravi Maribor uvedlo kot novo delovno področje. Od 1. 11. 2005 dalje je opravljala dela in naloge policijske inšpektorice v Oddelku za notranje preiskave in nadzor v Službi direktorja PU Maribor, 15. 9. 2006 pa je prevzela vodenje tega oddelka, so v pojasnilu zapisali na PU Maribor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.