Šport
9 ogledov

V Parizu aretiranih 95 navijačev Ajaxa

Ajax Amsterdam Manchester United navijači policija varnostni ukrepi konj pretep EPA
Francoska policija je priprla 95 navijačev Ajaxa pred današnjo tekmo nogometne lige prvakov, ko se bo nizozemska zasedba pomerila z ekipo Paris St-Germain.

Policija, ki je sporočila, da je to storila iz varnostnih razlogov, je okrog polnoči vstopila v lokal v središču Pariza, kjer so se zbrali navijači Ajaxa, in jih skoraj stoterico aretirala.

"Iskali smo tiste navijače, ki so pred tem izzivali nerede in se želeli spopasti z navijači PSG v okolici Pont de l'Alma," je sporočila policija. Že pred tem je francoski notranji minister izdal odredbo, s katero je bil prepovedan vstop v državo navijačev Ajaxa, ki so bili brez vstopnic. Pred septembrsko tekmo teh dveh ekip je bilo aretiranih 80 navijačev, večinoma nizozemskih.

Ajax le še za Evropsko ligo

PSG se je v Ligi prvakov že pred današnjo tekmo v francoski prestolnici zagotovil nastop v drugem delu, Ajax pa je tretji v skupini, za Parižani in Barcelono, ki si je tudi že zagotovila nastop v osmini finala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.