Slovenija
16 ogledov

V soboto nazaj za zapahe

Protesti Maribor Nino Verdnik
Protesti. FB-skupina ponuja glasovanje za predstavnike. Danes protest proti priporu.

Pred 4. mariborsko vstajo, ki bo ta petek znova na Trgu svobode, na socialnem omrežju Facebook (FB) v skupini Franc Kangler naj odstopi kot župan, poteka glasovanje za deset predstavnikov, ki bodo skupino predstavljali navzven. “Za predstavnika bo izbran tisti kandidat, ki bo zbral največ podpore. Če se pozneje ugotovi, da izvoljeni kandidat ni podal soglasja, je izvoljen drugouvrščeni in tako naprej,” so zapisali administratorji FB-skupine, ki pa še zmeraj ostajajo anonimni. Takšen način glasovanja je med podporniki skupine že sprožil nekaj neodobravanja, prav tako tudi vedno več podpornikov administratorje poziva, naj se razkrijejo.

Protest za priprtega

Je pa za danes napovedan shod v Sodni ulici za izpustitev enega izmed priprtih na 3. mariborski vstaji. Mama mladeniča Nathana je prepričana, da so njenega sina priprli brez pravega razloga. Na FB je udeležbo na shodu potrdilo več kot 400 ljudi.

V soboto nazaj v pripor

Sicer pa je policija v petek popoldne sporočila, da je preiskovalni sodnik na mariborskem okrožnem sodišču zoper 12 osumljencev za nasilje na ponedeljkovih protestih odredil pripor, trem je odredil hišni pripor, 13 ljudi pa je izpustil. Neuradno pa je slišati, da je policija nekaj teh izpuščenih v soboto že odpeljala nazaj v pripor.

“To se je zgodilo tudi mojemu klientu. Zunajrazpravni senat mariborskega sodišča je odločil, da mora nazaj v pripor,” je za Žurnal24 pojasnil odvetnik Viktor Osim, ki se bo na sklep pritožil. Kot je dejal, je bil njegov 19-letni klient izpuščen v četrtek, po njega pa je v soboto prišla policija in ga znova priprla zaradi morebitne ponovitve kaznivega dejanja na naslednjih protestih. Osim je dodal, da je takšna odločitev senata smešna, saj njegov klient prej še nikoli ni bil obravnavan, nihče pa ga tudi ni videl pri dejanju ali ga prepoznal.

Komentarjev 9
  • 209e2c6214dc81fb3f0c12ca0e235ef9e399b13a 13:15 10.december 2012.

    mene pa zanima zakaj policija kljub obsežnemu video gradivu in priznanju izgrednikov, da so bili plačani ne razkrije izgrednike in naročnike, ki segajo v vrh ene od političnih strank. Jih je ob vsevečjih demonstracijah morda strah? Zakaj ne podajo kazenske ...prikaži več ovadbe proti naročnikom izgredov, čemu čakajo?

  • Žurnalček 12:52 10.december 2012.

    Lepo bi bilo , da mama Nathana pove , kam sin hodi v šolo, kaj je končal in kje dela, če dela. Pa zanikanje , da je član Viol, bi tudi pomagalo pri usmerjanju JAVNEGA MNENJA

  • Žurnalček 12:49 10.december 2012.

    Svojo organizirano SS bando so šefi policije odpeljali in IZPUSTILI v temi , polovili pa tiste , ki so se z njimi zajebavali in jim NAGAJALI !