Šport > Nogomet
24 ogledov

Zavrnil Angleže, ker se je bal dolgčasa

Mourinho Chelsea Tajska Bangkok turneja prihod EPA
Portugalski strateg José Mourinho trdi, da bi leta 2007 skoraj sprejel mesto selektorja angleške reprezentance, vendar se je ustrašil, da se bo preveč dolgočasil.

Trener Chelseaja José Mourinho se je iz strahu pred dolgčasom odpovedal mestu selektorja angleške reprezentance. Čeprav angleška nogometna zveza vztrajno trdi, da je bil Fabio Capello prvi in edini favorit za zamenjavo Steva McCLarna, Mourinho razkriva, da se je pogovarjal o selektorskem stolčku.

''Moj načrt je bil, da se motiviram za delo, ki me ne izpopolnjuje. Kaj bi počel? Čez dan ne bi imel treningov in treninge igralcev bi si moral ogledovati v različnih klubih. Moral bi stori to in ono. Igralce bi moral analizirati in nadzorovati. Ko smo se pogovarjali, nas je čakala tekma proti Franciji, prijateljska v Parizu. Pomislil sem 'Francija-Anglija, to je atraktiven obet. In potem, kdaj je naslednja tekma?' Bila je čez mesec dni proti Kazahstanu. Ne, ne ne! Razmišljal sem o Angliji. Bil sem mlad in zelo ponosen,'' je povedal Mourinho.

Vodenje angleške reprezentance je nato prevzel Fabio Capello, ki ga je lani nasledil Roy Hodgson.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.