Šport > Nogomet
21 ogledov

V torek obračun Sirije in Iraka

stadion bagdad al zawra arbil Reuters
Fifa bo nogometni reprezentanci Iraka spet dovolila igrati mednarodne tekme v domovini.

Fifa to sicer to še ni uradno objavila, a podpredsednik iraške nogometne zveze Abdulkhaleq Massud trdi, da je zveza dobila sporočilo, da lahko prijateljske tekme spet gosti v domovini.

"Dobili smo obvestilo, da je Fifa na svojem sestanku v Zürichu sprejela tako odločitev, že v torek bomo v Arbilu igrali proti Siriji. Prepričan sem, da bomo doma kmalu igrali tudi uradne tekme," je dejal Massud.

Iraška reprezentanca na domačem igrišču tekme ni odigrala že od 2. septembra 2011, ko so organizatorji zaradi varnostnih razlogov (zaradi prevelikega števila gledalcev na stadionu) morali odpovedati kvalifikacijski dvoboj za svetovno prvenstvo leta 2012 proti Jordaniji.

Iraška reprezentanca je svoje domače tekme po prepovedi igrala v Katarju, nadeja pa se, da bo odslej tekme lahko igrala tudi v Bagdadu, kjer ni bila gostiteljica že od leta 2003, vse od časa ameriške invazije.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.