Šport
20 ogledov

Gorenje še petič pogorelo proti Flensburgu

(Flensburg - Gorenje) lanska sezona Pucelj Mogensen EPA
Slovenski prvaki so na gostovanju v dvorani, kjer je Celje PL osvojilo svoj edini evropski naslov, zabeležili še svoj peti poraz proti Flensburgu (35:31). Že v sredo v Rdečo dvorano prihaja danski Aalborg.

Velenjčani so na prvih dveh tekmah iztržili eno zmago, na težko gostovanje pri Flensburgu pa se je ekipa Ivana Vajdla podala brez poškodovanih Nika Medveda, Matica Vrečerja in Jerneja Papeža. Nemci so bili tudi tokrat premočni za slovenskega prvaka, tako kot lani v osmini finala lige prvakov. 

Varovanci Ljubomirja Vranješa so odlično začeli srečanje v FlensAreni in nemudoma povedli za sedem (8:1). V nadaljevanju je Gorenje le strnilo vrste in v 21. minuti se je uspelo približati (11:7). Dve minuti kasneje je bilo po zadetku Olafurja Gustafssona spet šest golov razlike (13:7), toda v 28. minuti je bil po "cepelinu" Staša Skubeta in Mario Šoštarića zaostanek spet povsem znosen (14:11). Za tri gole so Nemci vodili tudi ob polčasu (16:13).

Brez dramatičnega preobrata

Tudi drugi polčas so gostje slabo začeli, v 37. minuti je bilo spet plus šest za Flensburg (21:15), ko sta v seriji zadela Holger Glandorf in Michael V. Knudsen. Razlika je spet narasla na sedem (24:17), nalet Nemcev je z golom ustavil Skube (24:18).

Flensburg je skozi večino drugega dela nadziral potek srečanja, bližje kot na pet golov zaostanka se Velenjčanom ni uspelo približati. Vajdl je že kmalu na klop potegnil sicer svojega prvega napadalnega asa Klemna Cehteta in ga prihranil za tekmo z Aalborgom, ki je na sporedu že v sredo. Zato pa je bil zelo razpoložen Rok Golčar, ki je do konca dosegel osem zadetkov. Še en gol več je zmogel Šoštarić, pri gostih pa je bil najbolj učinkovit Danec Anders Eggert s sedmimi goli.

Ena zmaga, pet porazov

Gorenje je na šesti medsebojni tekmi s Flensburgom še petič klonilo. Velenjčani so dobili prvo tekmo med omenjenima nasprotnikoma, zadnjih pet pa izgubili. Tokratnemu porazu so delno botrovale tudi tri zgrešene sedemmetrovke, iz štirih poskusov so Ose le enkrat zadele.

Liga prvakov (skupina D), 3. kolo:

Flensburg : Gorenje Velenje 35:31 (16:13)
Eggert 7, Glandorf 6; Šoštarić 9, Golčar 8, S. Skube 6.

Aalborg : Hamburg 26:28 (14:14)
Drott Halmstad : La Rioja 35:35 (15:19)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.