Slovenija
92 ogledov

Valdoltra zanika očitke Valedana

primorska 13.10.2007, ankaran, valdoltra, bolnisnica, foto barbara milavec primorska 13.10.2007, ankaran, valdoltra, bolnisnica, foto barbara milavec
Ortoped Danijel Bešič Loredan v okviru Ortopedske bolnišnice Valdoltra ni bil nikoli podvržen osebnim ali strokovnim diskvalifikacijam, so se na očitke Bešič Loredana odzvali v omenjeni bolnišnici.

Ortoped namreč s septembrom zapušča Slovenijo, in sicer zaradi, kot navaja sam, šikaniranja in podtikanj, ki so so posledica njegovega opozarjanja na nepravilnosti. Kot je povedal, odhaja v Švico, kjer bo prevzel mesto vodje kirurgije gležnja in stopala za določeno regijo, delal pa bo skupaj s svojim dolgoletnim mentorjem. "Zaenkrat odhajam za 16 mesecev, v tem času bom videl, če se bo tu kaj spremenilo," je dejal in dodal, da lahko v nasprotnem primeru v Švici ostane še šest let.

V bolnišnici Valdoltra pa so v sporočilu za javnost zapisali, da so očitki o posrednem mobingu, preskakovanju čakalnih vrst, sumih korupcije in omejevanju mladih zdravnikov v bolnišnici neutemeljeni in neresnični.

"Stališče zdravnikov ortopedov bolnišnice je namreč enotno, da se v primeru zdravnika Danijela Bešiča Loredana zagotovo v Ortopedski bolnišnici Valdoltra ni izvajal nikakršen mobing tako v preteklosti kot tudi ne v zadnjem obdobju," so zapisali in dodali, da so mu bila omogočena vsa izobraževanja in normalno opravljanje vsakodnevnega dela v bolnišnici. Po njihovih besedah Bešič Loredan ni bil podvržen podtikanjem ali šikaniranju s strani svojih kolegov ali vodstva bolnišnice.

Komentarjev 1
  • joc2013 10:58 21.julij 2013.

    Kitajski novinarji na Žurnalu a znate razložiti, kaj naj boi pomenil naslov prispevka?