Šport
52 ogledov

Tako arogantni so Francozi

Valentin Porte EPA
V francoski reprezentanci premlevajo scenarije, s katerimi bi jih v polfinalu svetovnega prvenstva lahko presenetil rokometni strokovnjak na slovenski klopi Veselin Vujović.

Francija je favorit polfinalega obračuna s slovensko rokometno reprezentanco v okviru SP 2017, ki bo na sporedu nocoj ob 21. uri. Kljub temu pa so v domačem taboru vse prej kot mirni, saj se dobro zavedajo kvalitet, ki jih premore izbrana vrsta Veselina Vujovića

Sloveniji v prid govori tudi podatek, da črnogorski strokovnjak sodi med najboljše rokometne trenerje na svetu. Reprezentanco je prevzel leta 2015 iz rok Borisa Denića, do nedavnega pa je vodil tudi zagrebškega rokometnega velikana.

O nevarnosti naše reprezentance, ki na svetovnih prvenstvih še nikoli ni bila boljša kot četrta, je spregovoril Michaël Guigou, nasprotnika pa ne podcenjuje niti Nikola Karabatić. Pred polfinalnim obračunom se je oglasil še član francoskega Toulousa Valentin Porte

''Če bi bil jaz na njihovem mestu, bi razmišljal, da bomo z običajno igro proti Franciji izgubili v devetih od desetih primerov. Mislim, da bodo pripravili nekaj posebnega. Res je, da igrajo zelo hitro in imajo uigrane kombinacije. Izgleda, kot da bi njihovo igro na hitro vrteli naprej. V napadu imajo več težav, zato se zanašajo na hitre protinapade. Ne bi bil presenečen, če bi igrali sedem proti šestim. Proti takšni ekipi smo pripravljeni na vse možnosti. Njihov selektor je pravi taktični genij,'' je za uradno spletno stran tekmovanja dejal francoski reprezentant.

PREBERITE ŠE:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.