Šport
65 ogledov

Rossi in Lorenzo na nasprotnih bregovih

rossi lorenzo marquez EPA
Valentino Rossi je na prizorišču 14. dirke letošnje sezone prvenstva motoGP spet moral odgovarjati na vprašanja o spornem prehitevanju moštvenega kolega Jorgeja Lorenza.

Motociklistična karavana se je preselila v španski Alcaniz, kjer bo v nedeljo na sporedu 14. preizkušnja letošnje sezone. Dirkači so pred sobotnimi kvalifikacijami merili moči na prostem treningu.

Valentino Rossi je dosegel četrti čas in zaostal za tremi Hondami (Marc Márquez, Dani Pedrosa, Cal Cruthclow), novinarje pa je bolj kot njegov čas zanimal odnos z aktualnim svetovnim prvakom, s katerim sta se sporekla po koncu dirke v Misanu.

Lorenzo je moštvenemu kolegu očital agresivno prehitevanje, medtem ko je Rossi trdil, da je šlo za običajen dirkaški manever.

''Če moramo o prehitevanju govoriti več kot dva tedna, je to zame izguba časa. To je postalo smešno. Meni je pri prehitevanju pomembno, kje je drugi motocikel in kje lahko prehitevaš glede na ovinek. Če pride do stika, je bilo prehitevanje več kot agresivno. Če prehitevaš z zamudo, več kot zamudiš, bolj agresivno je prehitevanje. Lorenza sem prehitel s celim motorjem 20 metrov pred ovinkom. Če pogledate sliko, je povsem jasno, da me je videl, vendar je želel zapreti mojo linijo,'' je vztrajal devetkratni svetovni prvak.

''Videl me je in pričakoval, da bom šel po zunanji liniji. Želel mi je zapreti pot. Videl me je 20 metrov prej. Če se moramo pogovarjati o tem prehitevanju, potem ne moremo več prehitevati. Na tiskovni konferenci sem želel pojasniti svoj vidik. A stvar se nadaljuje,'' se je razhudil Rossi, ki kljub skrhanim odnosom meni, da je stanje boljše kot v sezonah 2009 in 2010.

''Zame se je situacija spremenila na zadnjih treh dirkah lanske sezone. Tega se ne da popraviti. Tako pač je. Še vedno bolje kot v letih 2009 in 2010, saj sva oba starejša, zrelejša in bolj profesionalna. Tekmujeva za isto ekipo in zavedava se, da morama delati skupaj. Pomembno je, da odnosi ostanejo izven dirkačišča,'' je zaključil Rossi.

O incidentu je spregovoril tudi Lorenzo, ki vztraja pri svojem. ''Še bolj sem prepričan v svoje mnenje,'' je na temo prehitevanja v Misanu dejal svetovni prvak.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.