Slovenija
25 ogledov

Več trave kot snega

smučišče na Gačah, Gače Jerca Božič Kranjec
Po kakovostno smuko se bo še vedno treba odpraviti na višje ležeča smučišča ali v tujino.

Mila zima, ki še ni zares postregla z obilnimi snežnimi padavinami, še vedno spravlja v slabo voljo tako smučarske navdušence kot upravitelje smučišč. Na nižje ležečih smučiščih je namreč snega le za vzorec, pa še tega hitro topijo visoke temperature. Na smuko v Kranjski gori bo tako treba za zdaj še počakati, saj tam trenutno obratujeta le vlečnici Velika in Mala Mojca ter štirisedežnici Kekec in Podkoren (ob tem ponujajo 20-odstotni popust pri nakupu smučarskih vozovnic), še eno zelo priljubljeno smučišče, Cerkno, pa je popolnoma zaprto zaradi slabega vremena. Kam se torej odpraviti v želji po zimskošportnih užitkih?

Največ snega na Voglu

Sneg je še najizdatneje pobelil Vogel, zato tam obratujejo vse naprave. Tja letos vabijo tudi posebni paketi, ki vključujejo povratno vozovnico z vlakom, prevoz s ski busom, dnevno smučarsko vozovnico in kosilo. Odrasli boste za paket odšteli 32 evrov, otroci pa deset evrov manj.

Naprave sicer obratujejo tudi na Pohorju (do 25 centimetrov snega), Rogli (do 30 centimetrov snega), Krvavcu (do 50 centimetrov snega), Kopah (do 20 centimetrov snega), Golteh in Ribniškem Pohorju (do 30 centimetrov snega).

V Italijo ali Avstrijo

Sosedje imajo z vremenom očitno nekaj več sreče, saj v Italiji trenutno obratujejo skoraj vsa smučišča, večina pa jih je odprtih tudi v Avstriji. Obenem je na smučiščih sosednjih držav v povprečju snežna odeja tudi debelejša, temperature pa nižje, kar večinoma pomeni kakovostnejšo smuko brez skrbi, da boste zavozili na travo ali kamenje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.