Slovenija
340 ogledov

Za tri mobilnike 31 centov

razno 01.06.12. mobiteli, foto: jaka dimc Jaka Dimc
Bralec: Akcija pošte je nateg. Pošta: Cena je določena.

Bralec je na pošto, ki od ponedeljka odkupuje mobilne telefone, odnesel tri stare nokie, od tega dve delujoči, in zanje dobil 31 centov. "Iz poštenih ljudi se delajo norca," pravi.

Na Pošti Slovenije odgovarjajo, da cene določa njen pogodbeni partner glede na gibanje cen na trgu: "Sicer pa poštni uslužbenci vsako stranko pred odkupom obvestijo o znesku kupnine in ji dajo možnost, da se sama odloči, ali bo telefon po ponujeni ceni prodala ali ne." Dodajajo, da odkupujejo le aparate in da dodatna oprema, kot so polnilniki in adapterji, ni potrebna kot pri večini drugih, ki odkupujejo mobilnike: "Prav tako ni pomembno, ali je telefon poškodovan ali ne."

Vrednost bo 15 evrov

Pravijo še, da je odziv strank v prvem tednu akcije zadovoljiv: "Ker je odkup mobilnih telefonov šele v začetni fazi, je povprečna vrednost odkupljenega telefona še precej nizka. Ocenjujemo, da se bo povprečna vrednost sčasoma povišala na od deset do 15 evrov, saj se bo trg starih nerabljenih aparatov sčasoma prečistil."

Odslužene mobilne telefone zbirajo tudi Simobil, Telekom in Tušmobil. "Mobilnikov ne odkupujemo, ampak za vsak prinesen kos v reciklažo darujemo en evro v Sklad Si.voda," pravijo pri Simobilu in dodajajo, da gre za njihovo nepridobitno organizacijo, ki se loteva reševanja problematike kakovosti voda v Sloveniji.

V Telekomu so nekoč imeli akcijo, ko so plačevali za stare mobilne telefone, a če so bili ti stari več kot dve leti, niso bili vredni niti evra. V preteklosti so tisti, ki so prinesli odslužen mobilnik, dobili več točk zvestobe.

Komentarjev 12
  • Andraž Oblak 12:20 06.marec 2014.

    js sm preko facebooka uprašov pošto slovenije zakaj more telefon delat če gre itak vse v reciklažo in gljte kaj so mi odgovorilssPozdravljeni, po odkupu telefona naš pogodbeni partner pregleda telefone ter delujoče in tiste, ki se jih da popraviti, ...prikaži več pripravi za prodajo, tiste, ki so pa neuporabni, pa reciklira.to se prav glede na to kar so mi odgovoril gre za popoln nateg

  • Kamill 10:48 24.december 2013.

    Popolnoma neresnično da stare mobilnike plačujejo normalno? Imel sem Lg Optimus star dve leti, Nokio staro dve in pol leti in sonyEricson dve leti star v odličnem stanju. Še na pamet mi ne pride raje jih vržem na tla kot ...prikaži večkot da jim prodam za vse tri bi dobil resnično brez vseh laži ali bilo kakih ovinkarjev znesek 0,33 centa. Vprašam še enkrat nisem dobro razumel in mi reče gospodična na šalterju ja 0,33 centa. Ma sej so nori nenormalni no. Marjan

  • Simon VS 22:40 17.september 2013.

    Zakaj more delat, ce jih itak reciklirajo?