Šport
22 ogledov

Vettlu ne namerava polagati računov

vettel kvjat EPA
Dirkač Red Bulla Daniil Kvjat ne vidi razloga, da bi se pred domačo dirko za VN Rusije moral pogovoriti s Sebastinom Vettlom.

Ruski dirkač in štirikratni svetovni prvak sta se zapletla v polemiko po dirki za VN Kitajske, kjer je Vettel svojega naslednika pri Red Bullu obtožil samomorilske vožnje, medtem ko je Kvjat vztrajal, da je šlo za običajno dirkanje.

Dirkač Ferrarija je kasneje omilil svojo retoriko in nesrečo označil za dirkaški incident. Podobnega mnenja je Kvjat, ki je pred selitvijo na prizorišče četrte letošnje dirke še enkrat poudaril, da sta za trčenje v Šanghaju odgovorna oba Ferrarija.

''Mislim, da ni nobene potrebe po tem,'' je na vprašanje, ali se bo pogovoril s Vettlom, odvrnil 22-letnik. ''Če bo on želel, to lahko naredi, a zame je vse kristalno jasno. Naredil sem, kar bi naredil vsak tekmovalen dirkač. Ferrari ni bil dovolj pripravljen in je plačal ceno. Na posnetkih je dobro razvidno, da sem zaviral kasneje kot ostali. Na notranji strani je oprijem dober in njima se lahko zahvalim. To je vse, kar lahko povem o incidentu,'' je še dodal Kvjat.

''Vsi imamo svoje mnenje. Zdaj je to preteklost in osredotočeni smo na prihajajoče dirke. To je bila zabavna epizoda formule 1,'' je nadaljeval Kvjat, ki Vettlu ne zameri besed, ki jih je izrekel po dirki v Šanghaju.

''Po dirki je zelo čustveno in dobro je spregovoriti. Nisem vedel, kaj bo rekel. Povedal sem svoje mnenje, on je povedal svojega. Verjamem, da je moje pravilno. Ne vem, kaj verjame on, a vseskozi sva bila zelo spoštljiva drug do drugega. Še enkrat bi naredil isto,'' je pred nadaljevanjem sezone, v kateri po treh zaporednih zmagah najbolje kaže Nicu Rosbergu, še dejal Kvjat.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.